Cover voorkant DE DANS Vlak voor het nieuwe jaar werd verhalenbundel De dans gelanceerd, een verzameling van verhalen, gesprekken en gedichten, alsook een ontmoeting tussen twee culturen.


Hans te Brake (84) en Jane Arifa Badoella (54) laten in hun boek zien dat de thema’s Diversiteit & Inclusie in allerlei soorten, vormen en toonaarden tot werkbare en fijne relaties kunnen leiden.
Jane woont sinds maart 2021 in Zoetermeer en zet zich in voor diversiteit, kunst en cultuur, de problematiek in de stad en de natuur. Zij is politiek actief voor D66 Zoetermeer en maakt zich hard voor ouderen en mensen met een beperking. Jane schrijft onder het pseudoniem Jay A. Lecton samen met Hans, een gepensioneerde psycholoog.

De verhalen die onder meer gaan over veroudering, liefde, gemiste kansen, zijn een mengeling van ervaringen, fictie en fantasie van een Amsterdammer, terwijl de gedichten een sterke verbondenheid met Suriname en de voorouders uitdrukken. In hun gesprekken vertellen de beide auteurs meer over hun achtergrond en wat hen beweegt. Voor beiden is het schrijven een mooi instrument voor de mentale weerbaarheid. De verhalen, geschreven met de nodige humor, spreken niet alleen oud, maar zeker ook jong en mensen uit verschillende culturen aan.

Jay A. Lecton • De dans – Verhalenbundel •| Zoetermeer: uitgeverij Sampreshan, 2022 • 72 pagina’s.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-