DSC 2940Het was door de corona maatregelen spannend of de kerstpakketten voor de leden van stichting Oosterfaantje geregeld konden worden. Twee donaties van bedrijven en een grote donatie van speelgoed, maakten dit alsnog mogelijk, tot grote blijdschap van de stichting.

Jaarlijks staan de vrijwilligers van de stichting bij een supermarkt om producten in te zamelen. Dit jaar was dit door de corona maatregelen niet mogelijk. ”Ik zag het kunnen regelen van de pakketten voor onze leden dit jaar niet goed komen. De leden, die al in armoede leven, gun je zeker met de feestdagen dat extraatje”, vertelt Trijntje van de stichting.

Door een mooie donatie van twee bedrijven kon de stichting traditiegetrouw haar leden een kerstpakket geven, zodat ook zij feestelijke feestdagen hebben. Speciaal voor de kinderen van de leden was een gedeelte van het gebouw van Oosterfaantje omgetoverd tot een Kersthuis. In het huis stond de Kerstman met zijn elfenhulpje klaar om de kinderen te begroeten en een prachtig cadeau te geven.

 DSC 2934  DSC 2937De stichting kreeg de kerstboom gedoneerd van de lokale kerstboomverkoper Kerstboom-thuis, locatie Stadshart. Het kerstmanpak mochten ze lenen van All in one evenementen. Dit maakte volgens de stichting het plaatje helemaal compleet, alle kinderen kwamen met een grote glimlach bij de Kerstman vandaan.

Naast het uitdelen mocht de stichting ook zelf een mooie donatie in ontvangst nemen. Het personeel van Klaverblad verzekeringen was intern met de pet rondgegaan speciaal voor de stichting.

Tekst: Monica Lausberg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-