foto persbericht opendagMuziekvereniging Harpe Davids start een nieuwe afdeling, speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking: Harpe Davids Unlimited. Zaterdag 2 oktober is er een open dag om kennis te maken met de nieuwe slagwerk- en dans/vlaggengroep.

Vanaf de eerste week in oktober gaat een slagwerk- en dans/vlaggengroep van start waarbij muziek maken en bewegen op muziek met behulp van vlaggen centraal zal staan. De nieuwe afdeling is voor mensen met een verstandelijke beperking die thuis en/of zelfstandig wonen of in een zorginstelling. Iedereen die kan en mee wil doen, is welkom om lid te worden bij Harpe Davids Unlimited.

Het bestuur van Harpe Davids heeft het initiatief genomen om haar muziekvereniging meer ‘inclusief’ te krijgen. Bij een aantal sporten is het voor verenigingen al heel gebruikelijk om ‘aangepast sporten’ aan te bieden, zoals bijvoorbeeld G-voetbal.
Bij muziekverenigingen is dit nog zeer zeldzaam. In het afgelopen ‘coronajaar’ zijn alle voorbereidingen getroffen en nu is de vereniging helemaal klaar voor deze nieuwe stap.
De slagwerkgroep gaat muziek maken op trommels en andere slagwerkinstrumenten. Voor het lesprogramma wordt er gebruikgemaakt van methodes die succesvol toegepast worden bij andere groepen in Nederland. De vlaggengroep gaat bewegen op muziek. En dat is meer dan alleen bewegen en dansen. Het gaat over motorische ontwikkeling, lichaamsbeheersing en bewustzijn, uitstraling en natuurlijk over actief bezig zijn in groepsverband.

 

Repetities en open dag

Vanaf oktober starten de repetities. De repetities vinden plaats onder leiding van enthousiaste instructeurs van Harpe Davids aangevuld met leden of vrijwilligers van Harpe Davids.
De repetities vinden plaats in het Silverdome aan de Van der Hagenstraat 22d te Zoetermeer. Het slagwerk repeteert elke dinsdagavond van 18.30 tot 19.15 uur en de dans/vlaggroep repeteert elke woensdagavond van 19.00 uur tot 19.45 uur.
Tijdens de open dag op zaterdag 2 oktober worden er tussen 12:00 en 16:00 uur doorlopend workshops gegeven en is verdere informatie verkrijgbaar over het lidmaatschap bij Harpe Davids. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-