Lionsclub de Meerbloem organiseerde een kaartleesrally door het Groene Hart op zondag 12  september. Met de fundraiser die aan de autorace verbonden was, haalde de serviceclub €8.000 op voor Project Paardenmaatje van Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. 

Paardenmaatje 

Met Project Paardenmaatje richt Leergeld zich tot kinderen uit gezinnen met een klein portemonnee.  Kinderen die een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van weerbaarheid,  zelfvertrouwen, motivatie, concentratie en sociale- en communicatieve vaardigheden kunnen hieraan  meedoen. Door middel van coachsessies met een ervaren kindercoach en een paard krijgen deze  kinderen de kans om verder te groeien. De sessies vinden plaats in het weiland van Stadsboerderij de Balijhoeve. 

Schenking 

Lionsclub De Meerbloem cheque project PaardenmaatjeMet de schenking, die Lionsclub de Meerbloem met de kaartleesrally mogelijk maakt, kan Leergeld  veertig kinderen een coachtraject aanbieden en daar is de stichting erg blij mee. "We zien dat er voor  kinderen uit minima gezinnen niet altijd financiële ruimte is om ondersteuning te bieden Op het vlak van  mentale ontwikkeling. Paardenmaatje ondersteunt deze kinderen bijvoorbeeld als ze gepest worden,  nieuw zijn in Nederland, moeite hebben met een vak op school of faalangst hebben. We zijn blij en  dankbaar dat Lionsclub De Meerbloem onze stichting heeft uitgekozen als goed doel en met de  schenking gaan we veertig kinderen heel blij maken”, aldus Mark Schutjens, directeur-bestuurssecretaris  Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-