Het verhaal ‘De Heksenkamer’ van de Zoetermeerse auteur Hilda Spruit is een van de vijftien verhalen die geselecteerd is uit een schrijfwedstrijd rond het thema ‘de rommelzolder. De verhalen komen in de kinderverhalenbundel ‘De Rommelzolder’ te staan die verschijnt tijdens de Kinderboekenweek.

kinderverhalenbundel de rommelzolderAan de bundel werkten zeventien schrijvers mee. Vijftien verhalen werden geselecteerd uit een schrijfwedstrijd rond het thema ‘de rommelzolder’, georganiseerd door Marelle Boersma’s Online Schrijfschool en ondersteund door Thrillers&More. De jury, bestaand uit onder meer schrijfster Suzanne Buis en twee kinderen uit de doelgroep (8-12 jaar), koos de vijftien verhalen uit 95 inzendingen. Zelf schreef Suzanne ook een verhaal voor de bundel, net als Inge Spaan van de Online Schrijfschool. 

De verhalen spelen zich allemaal af op of rond een rommelzolder, waar kisten, oude foto’s en gaten in muren de nodige geheimen prijsgeven. 

Zoetermeerse auteur Hilda Spruit (o.a. winnaar Jonge Jury Debuutprijs) schreef een van de winnende verhalen, getiteld ‘De Heksenhamer’. Hierin ontdekken een broer en zus een geheim boek op zolder, een boek vol met betovering die hen terugvoert naar de middeleeuwen waar ze een spannend avontuur beleven met een van hekserij beschuldigde vrouw. 


‘De Rommelzolder’ verschijnt tijdens de Kinderboekenweek (6-17 oktober) en is vanaf 6 oktober te bestellen via elke (online) boekhandel en via de website van Uitgeverij Neckar (www.uitgeverijneckar.nl) voor € 14,95. Van elk verkocht exemplaar gaat €1,- naar Stichting Kika.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-