Wandeling StadshartKunsthistorica Simone Langeveld wandelt op 27 september met belangstellenden door de ‘Benedenstad’ van het Stadshart. Bekijk oude watergangen, nieuwe vijvers en imposante appartementen met alle voorzieningen om de hoek. Wandel en ontdek de woonwijk Stadscentrum, met als start het Stadhuisplein. 

Krijg meer oog voor de bebouwde omgeving en laat je inspireren tijdens een van de architectuurwandelingen. Deze zijn deze herfst gepland op maandagochtend én op vrijdagochtend (na de herfstvakantie). Duur van een wandeling: max. 2,5 uur, start om 9.30 uur. Iedere keer wordt een andere wandeling gegidst door Simone Langeveld, samensteller van de serie wandelkaarten die in samenwerking met ArchitectuurPunt Zoetermeer, het voormalige Floravontuur en het huidige Zoetermeer is dé plek tot stand gekomen is.  

Na afloop van een wandeling ontvangt iedere deelnemer een wandelkaart van de gelopen route. 

 

New Town

Zoetermeer is in een relatief korte tijd gegroeid en is een New Town net als Almere en Lelystad. Wat Zoetermeer uniek maakt is de fraaie opeenvolging van stedenbouwkundige ideeën en woningbouwexperimenten die zo duidelijk af te lezen zijn aan de verschillende woonwijken. 

Er is een urgentie om te bouwen, maar ook om bestaande kantoorgebouwen te transformeren naar woningen, en dit geldt ook voor Zoetermeer. Zoetermeer heeft een groene omgeving en prachtige grote parken, wat maakt dat de stad niet alleen een heerlijke stad is om 'groen' te wonen, maar ook een prima uitvalsbasis is naar nabij gelegen groen en grotere en oudere steden.  

Deelname aan de wandelingen is gratis, maar aanmelden via de architectuuragenda op www.architectuurpuntzoetermeer.nl  is noodzakelijk, in deze onzekere tijden met Covid-19. De 1,5 meter afstand wordt gerespecteerd, er is daarom plaats voor maximaal 10 wandelaars.  

De wandelkaarten zijn ook verkrijgbaar in het StadhuisForum voor iedereen die zich wil laten inspireren om eens een ander ommetje te maken in de eigen stad.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-