KDVHofvijverPer 1 juli 2018 zijn verschillende diploma’s in de kinderopvang verouderd, ze zijn alleen nog geldig in combinatie met aanvullende scholing. De Drie Ballonnen start op 22 november met een uniek opleidingstraject, om deze mensen weer aan het werk te helpen.

Deelnemers gaan aan de slag met de opleiding: pedagogische kwaliteit in de praktijk. Ze volgen klassikale lessen gericht op de pedagogiek van kinderen van 0 tot 13 jaar. Daarnaast werken deelnemers gedurende het opleidingstraject van 3 maanden bij De Drie Ballonnen als pedagogisch medewerker op de groepen. Ze ontvangen salaris voor het werk en De Drie Ballonnen bekostigt bovendien de volledige opleiding, inclusief de tijd die aan de opleiding wordt besteed. Na het behalen van de opleiding kwalificeren deelnemers zich volledig voor het werken als pedagogisch medewerker voor zowel de buitenschoolse opvang (BSO) als het kinderdagverblijf.

 

Voortrekkersrol voor De Drie Ballonnen

Sylvia van Bergen, HR-adviseur bij De Drie Ballonnen en Junis Kinderopvang in Alphen, is trots op het unieke opleidingsaanbod voor deze doelgroep. “Iedereen in de kinderopvangbranche zit te springen om personeel. Het is zonde om te zien dat er veel mensen rondlopen die de kinderopvang wel in willen, maar niet meer kunnen door een diploma dat tegenwoordig niet meer kwalificeert”. De Drie Ballonnen probeert creatief en innovatief om te gaan met de arbeidskrapte die de hele branche ervaart. Van Bergen: “Dit aanvullende traject voor mensen met een verouderd diploma is echt uniek, we hebben dit nog nooit eerder gezien. Ik vind het ontzettend mooi dat wij deze mogelijkheid bieden, zodat arbeidskrachten die net als wij een passie hebben voor het werken met kinderen ook weer in de kinderopvangbranche terecht kunnen.”

De opleiding is speciaal voor mensen met een verouderd diploma in de richting kinderopvang, ouderenzorg, zorg voor mensen met een beperking, cultuur of onderwijs. Een totaaloverzicht van de diploma’s die in aanmerking komen voor dit opleidingstraject is te vinden in de vacature van De Drie Ballonnen: www.drieballonnen.nl/unieke-opleiding. De vacature is dus voor de unieke opleiding van ongeveer 3 maanden, om vervolgens bij De Drie Ballonnen te blijven werken op de bso of het kinderdagverblijf.
Aanmelden voor de opleiding kan nog maar tot 1 oktober.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-