inbraakStap voor stap komen we steeds dichter bij het oude ‘normaal’. Nederland zit niet langer op slot zit en mensen kunnen zonder al te veel beperkingen naar buiten. De inbraakcijfers daalden flink door al het ‘thuiswerken’, maar lopen weer op als mensen weer meer buitenshuis aan het werk zijn.

Door het sluiten van restaurants en andere openbare gelegenheden waren we het afgelopen 1,5 jaar nog nooit zoveel thuis. En dat heeft de politie kunnen zien aan de inbraakcijfers die flink daalden. Nu de meeste beperkingen zijn opgeheven en we ook weer naar kantoor gaan roept de politie iedereen op de woning zo goed mogelijk af te sluiten. Inbrekers zijn namelijk niet alleen ’s avonds en ‘s nachts actief.

 

Rol van Sociale Media

Ook aan het gebruik van Sociale Media zoals Facebook, Instagram en Snapchat zitten nadelen. Inbrekers kunnen namelijk via je Socials zien dat je een paar dagen weg bent.
Inbrekers maken steeds vaker aan de hand van foto’s op social media een inschatting van uw kostbare bezit. Persoonlijke foto’s met daarop dure horloges of sieraden kunnen aanleiding geven om in het vizier te komen van inbrekers. Maak het inbrekers dus niet te gemakkelijk en let goed op wat u op internet plaatst.

 

Ringdeurbel camera’s

Bent u in het bezit van een ringdeurbel met camera, meld je dan aan bij ‘Camera in Beeld’ op de website van de politie. ‘Camera in Beeld’ is een politiesysteem dat buitencamera’s registreert van bijvoorbeeld winkels, woonhuizen of overheidsgebouwen. Als er een inbraak is geweest dan kan de politie via dit systeem de beelden van de dader opvragen en eerder tot aanhouding over gaan. Op de website www.politie.nl kunt u alle informatie vinden en u hiervoor opgeven.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-