20200919 20598De Vredesweek 2021 start met de Walk of Peace op zaterdag 18 september, maar de hele week zijn er allerlei activiteiten, met Inclusief Samenleven als thema. De pandemie heeft ons bewust gemaakt van wat echt van waarde is, en ons dringend aangetoond hoe afhankelijk en verbonden wij zijn van elkaar.

De vredesweek 2021 heeft plaats van 18 t/m 26 september. De Ambassade van Vrede (ILOZ) heeft voor dit jaar weer een afwisselend en veelzijdige programma voor jong en oud samengesteld.
De Walk of Peace op zaterdag 18 september start om 14 uur op het Nicolaasplein, waarna de deelnemers samen langs verschillende religieuze instellingen langs de route lopen, waar op iedere locatie het belang van Vrede wordt uitgelicht. De wandeling eindigt bij de Oranje moskee aan de Schoolstraat 50, waar burgemeester Bezuijen de Vredesweek zal openen.
Deze wandeling zal afgesloten worden door een opkomend Zoetermeers zangtalent, Jacelyn. Jacelyn zal bij de Tempel aan de Osylaan 2 rond 17:00 uur optreden.


Inclusief Samenleven

Het thema van de vredesweek is Inclusief Samenleven. Het programma biedt volop mogelijkheden om bijzondere gesprekken te voeren, vragen te mogen stellen aan mensen met andere achtergronden en ervaringen en zienswijzen uit te wisselen. Wat zijn hun opvattingen? Luister mee, praat mee, denk mee. Hoe ga jij om met verschillen in cultuur, gebruiken, huidskleur of religie? In de Vredesweek zijn er verschillende gelegenheden om met elkaar en van elkaar te leren, over hoe we anders denken, leven, werken, geloven, hopen en liefhebben.


Het programma voor Vredesweek 2021

Op dinsdag 21 september staat er een Drive-in filmvoorstelling op het programma, waar de film Burden wordt vertoond. Deze voorstelling is in samenwerking met Filmhuis Cameo mogelijk gemaakt. Voor de aankoop van een enkel kaartje kan uw hele gezin vanuit uw auto meegenieten op het Evenemententerrein SilverDome. Voor meer informatie over de filmvoorstelling en kaartverkoop kunt u de website van ILOZ raadplegen. www.iloz.org/vrede 

Op woensdag 22 september wordt er een Paneldiscussie met scholen georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats in het Stadhuis-Forum. Het thema van deze dag is ‘Inclusief Samenleven’. De discussie start bij de filmkeuze voor de Vredesweek: Burden. De film omschrijft een proces van acceptatie onder maatschappelijke tegenpolen en de vele belemmeringen die de protagonisten hierin ondervinden. Het panel is opgemaakt uit stichting voor Inclusie en Discriminatiebestrijding, Cameo Filmhuis, stichting Slavernijverleden, het COC en de Iloz-ambassadeurs voor Vrede.

Op zaterdag 25 september organiseert ILOZ in samenwerking met Stichting Rijkt een Jongerenfestival. Er wordt een voetbaltoernooi gehouden op het plein van Carry van Bruggenhove voor jongeren van 12 tot 17 jaar. Voor de allerjongste bewoners van Zoetermeer zijn er leuke spellen en een groot springkussen.


Bezoek de website van ILOZ voor het uitgebreide activiteitenoverzicht: www.iloz.org/vrede 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-