jiptip maart21Het JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand:Thuis studeren.

Ga je naar school of studeer je? Dan zit je nu waarschijnlijk veel thuis door de coronamaatregelen. Dit is echt vervelend, want het kan ervoor zorgen dat je meer moeite hebt met je studie of schoolwerk. Het JIP heeft een paar tips voor je op een rijtje gezet om jou door deze tijd heen te slepen:

- Hou ritme in je leven. Uitslapen en laat naar bed gaan is superchill, maar voor je het weet slaap je tot in de middag en lukt het je niet meer om aan school te beginnen. Probeer daarom elke dag op tijd naar bed te gaan en ook op tijd op te staan. Niet altijd leuk, maar het werkt echt.

- Blijf in contact. Zorg ervoor dat je af en toe je vrienden spreekt, bijvoorbeeld via FaceTime. Als je hen mist, missen ze jou waarschijnlijk ook!
Deel je problemen. Lukt het niet met je schoolwerk of loop je ergens tegenaan? Wacht niet te lang en deel dit met je mentor of leraar. Zij kunnen je helpen. Je mag ook altijd contact opnemen met het JIP als je ergens mee zit.

- Zorg voor afleiding. De hele dag achter een scherm zitten is voor niemand leuk. Probeer daarom ook af en toe wat leuks te doen: bak een taart, ga even naar buiten of doe eens wat leuks met je uiterlijk.

 

Heb je vragen over mantelzorg: bel of maak even een afspraak door te bellen/mailen/whatsappen.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 070-2053500

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-