corona mondkapje vrouwHet JIP (Jongeren Informatie Punt) helpt jongeren in Zoetermeer met allerlei soorten vragen. Van seksualiteit tot huisvesting en studie – geen vraag is te gek! Op Zoetermeer Actief geeft het JIP een keer in de maand een handige JIP TIP. Deze maand: Blut door Corona?

Ben jij door Corona je werk kwijtgeraakt of lukt het je niet om werk te vinden? Kun je daardoor bepaalde dingen niet meer kopen of heb je misschien zelfs al schulden omdat je de rekeningen niet kunt betalen? Dat is niet fijn. Het JIP heeft een aantal tips voor je om ervoor te zorgen dat jij financieel goed door deze periode heen kunt komen.


Denk buiten je comfort zone
Heb je altijd in de horeca gewerkt en kan dat nu niet meer? Dat is natuurlijk super vervelend. Gelukkig zijn er veel andere plekken waar je wel aan de slag kunt. Denk bijvoorbeeld aan een distributiecentrum, de veilinghal of als (fiets-)koerier voor een restaurant of pakketdienst. Misschien is dit niet wat je gewend bent, maar op deze manier kun je nu in ieder geval wat extra geld bijverdienen.


Kom in actie
Lukt het je niet meer om rekeningen te betalen? Laat dit dan zo snel mogelijk aan iemand weten! Vaak is degene aan wie je het geld niet kunt betalen (bijvoorbeeld je zorgverzekeraar) bereid om een betalingsregeling te treffen, wat betekent dat je de rekening in meerdere termijnen mag betalen. Hoe eerder je dit doet, hoe sneller je voorkomt dat je problemen erger worden.


Zoek hulp
Heb je schulden opgebouwd of ben je bang dat je niet rond kan komen? Blijf hier niet mee zitten neem contact op met iemand die je kan helpen, zoals het JIP. Wij kijken samen naar jouw situatie en welke oplossingen er voor jou zijn. Dit is helemaal gratis en anoniem dus het heeft verder geen gevolgen voor jou.


Blijf hoop houden
Het lijkt soms alsof er geen einde komt aan deze gekke periode, maar blijf hoop houden, want uiteindelijk komt het goed. Laat je niet uit het veld slaan als je wordt afgewezen bij een sollicitatie, probeer het dan ergens anders nog een keer.

Heb je nog meer vragen over omgaan met stress en corona, je kunt bellen/mailen/whatsappen of een afspraak maken.

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Telefoon: 070-2053500
Whatsapp: 06-15888955

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-