Weer kwamen er meldingen binnen bij de politie over schoten op Club Cobra in de Amsterdamstraat (centrum). Op maandagavond 30 december maakten omwonenden melding van harde knallen. De politie heeft alle wegen rond de club afgesloten voor onderzoek.

20191107 13102Na verschillende meldingen over schoten en 'harde knallen' heeft de politie besloten om alle wegen af te zetten rond Club Cobra maandagavond 30 december. Ook de trap van de Amsterdamstraat naar het Promenadeplein werd afgesloten. Club Cobra was op dat moment gesloten vanwege eerdere incidenten. De kans is zeer klein dat er iemand in het pand aanwezig was. Ook zijn alle beveiligingsmaatregelen rond de club weggehaald, zoals de bewakingsbus die permanent voor de deur stond toen de club nog wel open was.

Rechercheurs waren rond 23.00 uur volop bezig met een grondig onderzoek naar dit mogelijke schietincident. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de mogelijkheid dat het ook zou kunnen gaan om vuurwerk dat is afgestoken. De politie heeft nog geen nadere informatie naar buiten gebracht.

 

Cobra is gesloten 

Er is op de club binnen negentien maanden drie maal een aanslag gepleegd en dit zou het vierde incident worden. Het laatste schietincident vond plaats op 7 november. Hierop besloot burgemeester Charlie Aptroot de club voor een jaar te sluiten. De sluiting ging in op 22 november 2019 en zou eindigen op 21 november 2020. Echter gaf de club zelf al aan voorgoed te sluiten. 

Burgemeester Aptroot liet weten eerst de onderzoeksresultaten af te wachten voordat hij met een reactie komt.

 

Foto: Archieffoto eerder incident

-advertenties-

-goede doel-