Koor Invasion vierde in 2017 zijn 20 jarig bestaan. In verband met dit jubileumjaar is het koor on tour gegaan in Nederland en Duitsland. In Nederland werden er concerten gegeven met diverse mannenkoren.

invasionInvasion voorzitter Nico van Wouwen: “Om het publiek een gevarieerd programma te bieden hebben we bewust gekozen om de concerten te geven met mannenkoren. Na het Zoetermeers Korenfestival in 2015 had het Zoetermeers Mannenkoor aangegeven om eens samen met ons op te willen treden. Onze dirigent Hans de Wit, die sinds de oprichting van Invasion al voor het koor staat, is ook dirigent van het Breda’s Mannenkoor en het Westlands Mannenkoor waardoor die samenwerking makkelijker tot stand kwam. Tevens zingt de vader van één van onze leden bij het Eibergs Mannenkoor dus ook daar konden we iets mee organiseren.“ De Tour deed niet alleen Breda en Eibergen aan, ook ging het koor de grens over naar Duitsland. Op bijzondere locaties in Dresden en Leipzig werd een aantal keren opgetreden. Invasion On Tour begon in Zoetermeer met het Zoetermeers Mannenkoor en sluit de Tour ook af in Zoetermeer in het Stadstheater.

“Op 4 februari 2018 sluiten we het jubileumjaar af met een spetterend matineeconcert samen met het Westlands Mannenkoor. Aan dit concert werkt ook de sopraan Evelyne Overtoom mee. Het was een grote uitdaging om het concert met de Westlandse mannen voor elkaar te krijgen”, aldus Nico van Wouwen. “Het Westlands Mannenkoor heeft een druk programma en het is een groot koor van zo’n 160 mannen. Niet veel locaties zijn geschikt om 210 koorleden (want Invasion heeft zo’n 50 leden) en een orkest kwijt te kunnen. We zijn blij dat we in het Stadstheater terecht kunnen om de Tour passend in Zoetermeer af te sluiten.”

Ondanks het drukke jaar voor Invasion in 2017, wordt er al weer vooruitgeblikt naar nieuwe concerten en optredens in 2018. In 2016 werd al een concert gegeven onder de noemer ‘Gek met Ouderen’. Dat concept wordt ook in 2018 herhaald. Nico van Wouwen: “Op zondagmiddag 8 april 2018 organiseren we samen met het Zoetermeers Dameskoor weer dit leuke concert, speciaal voor de ouderen in Zoetermeer. We zorgen voor het vervoer van de verzorgingstehuizen naar het Stadstheater en terug zodat de mensen een leuke middag kunnen hebben. Aan het concert werkt naast de twee genoemde koren ook Ronnie Tober mee. We gaan er met zijn alleen een feestje van maken, maar eerst het jubileumjaar afsluiten op 4 februari”. 

De kaartverkoop voor het concert in het Stadstheater op 4 februari 2018 is inmiddels gestart. Kaarten zijn verkrijgbaar bij het Stadstheater (online of aan de kassa), via het secretariaat van Invasion  06-39797097 en per e-mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-