Johan Nuhn, eigenaar van muziekschool Guitarmate in Oosterheem, geeft vanaf 1 april het stokje over aan een nieuwe eigenaresse. Johan wordt dit jaar 65 jaar, tijd om van zijn pensioen te gaan genieten. Hij en zijn vrouw gaan verhuizen van Zoetermeer naar Overijssel.

Johan geniet nog elke dag van muziek in elke vorm, luisteren, maken en in het lesgeven. Het besluit om met pensioen te gaan was best een lastige voor de gepassioneerde muziekmaker. Johan wilde namelijk niet de muziekschool sluiten maar graag overdragen aan iemand die minstens net zo muziekgevoelig is als hij zelf. Corona zorgde ervoor dat hij alles wat sneller in werking gezet werd dan gepland. Hij vond in de 22-jarige Marit van der Burgh, die hij ziet als zijn muzikale dochter, de gedroomde opvolger.

Johan: “Persoonlijk had ik grote moeite met de corona maatregels ondanks dat ik nog les mocht geven aan kinderen. Dat gaf mij een extra zetje om na te gaan denken over mijn pensioen. Toen Marit zich verbond aan de muziekschool als lerares merkte ik al snel dat ze Guitarmate net zo passievol ziet als ik. Dat we dezelfde instrumenten bespelen, maakte de band nog sterker. Toen ik haar vroeg naar haar toekomstplannen werd al snel duidelijk dat zij de ideale opvolger is.”Logo Guitarmate

Johan opende zijn eerste muziekschool jaren geleden op de Willem Dreeslaan in Oosterheem na eerst vooral aan huis les te hebben gegeven. Toen zijn kinderen uit huis gingen gaf hij zijn baan als ingenieur op om van zijn passie zijn werk te maken, die hij verwezenlijkte met Guitarmate.

Schermafbeelding 2021 03 09 om 15.27.27Hij speelt zelf gitaar, basgitaar en drums. Hij wilde muziek toegankelijk maken voor jong en oud, maar vooral betaalbaar les aanbieden. Niet alleen op de muziekschool zelf maar ook diverse buitenschoolse opvang locaties konden dankzij hem kennismaken met muziek. In de loop van de jaren verhuisde de school meerdere keren van locatie, maar bleef altijd op de Willem Dreeslaan. Naast het lesgeven houdt Johan zich bezig met het coachen van talenten en beroemdheden van de Nederpop. Ook zette hij in de loop van de tijd meerdere leerling bands op, die optraden op grote events in Zoetermeer. Daarnaast was hij zelf vaak op het podium te vinden als gitarist in een band.

“Helaas is het niet mogelijk om in de band te blijven spelen nu ik verhuis naar de andere kant van het land. Maar ik ben ervan overtuigd dat als ik straks een nieuw ritme in het leven heb gevonden, er wel iets muzikaals op mijn pad komt. Muziek zit zo verweven in mijn leven, zonder is geen optie. Ik ben dan ook erg dankbaar dat Guitarmate mij zoveel gebracht heeft. De mooie momenten, talentvolle leerlingen, foute keuzes, prachtige optreden hebben mijn leven verrijkt, daar ben ik iedereen erg dankbaar voor. Ik hoop dat Marit dat in de toekomst ook mag ervaren.”

  Tekst: Monica Lausberg

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-