Hoe gaat het nu met Silvia Romijn? Heel veel Zoetermeerders kennen haar van Kdv de Drie Ballonnen, dat startte in 1992. Inmiddels is Silvia niet vaak meer in Zoetermeer te vinden, zij verhuisde naar landgoed Het Esse waar ze trainingen geeft en een luxe B en B runt, samen met haar dochters.

Duizenden Zoetermeerders groeiden op in en met Kinderdagverblijf De Drie Ballonnen. Als kdv waren ze hun tijd steeds ver vooruit, De Drie Ballonnen startte als eerste met de doorlopende leerlijn om kinderen vanaf het moment dat ze als baby binnenkomen tot aan de overgang naar de basisschool te begeleiden. Silvia: “Ons eerste kdv startte ook in een basisschool, bij de Annie MG Schmidt in Buytenwegh. Dus vanaf het begin af aan hadden wij eigenlijk al een ikc, al werd dat jaren later pas officieel.”
Silvia Romijn nam in 2015 afscheid van De Drie Ballonnen, toen het bedrijf werd overgenomen door Junis en verhuisde naar het oosten van het land. Nu woont zij samen met haar man Richard en dochters Chelsea (22) en Kathlee (24) op landgoed het Esse, op de Veluwe.

silvia Romijn 5

Wat heb je achtergelaten in Zoetermeer?

Silvia: “We hebben een mooi stabiel bedrijf achtergelaten. Natuurlijk was het heel moeilijk om te stoppen, want we hebben het zelf opgezet en dan is het toch een beetje je kindje. Maar het was tijd voor de Drie Ballonnen om volwassen te worden en zelfstandig verder te gaan.”
De Drie Ballonnen had ook een belangrijke rol in het ontstaan van de vele ikc’s in Zoetermeer. “Wij waren onze tijd vaak ver vooruit. We denken vaak verder vooruit dan anderen. Zoals bij het ontstaan van de Bso, toen scholen daarmee wilden gaan starten, hadden wij dat al lang.”

 

silvia Romijn 2Wat neem je mee uit deze tijd?

Silvia: “Bij de Drie Ballonnen hebben we geleerd hoe belangrijk het is om alles op papier te hebben. Protocollen, evaluaties. We willen het graag goed doen en denken van tevoren na over wat er eventueel mis kan gaan. Als alles op papier staat en er goede werkinstructies zijn, dan kan het werk ook gemakkelijk overgenomen worden als er iemand uitvalt.”
Een Bed and Breakfast is veel kleiner dan de grote kinderopvangorganisatie met meerdere vestigingen, maar ook daar blijkt een goede voorbereiding het beste hulpmiddel om de kwaliteit hoog te houden.

 

Wat mis je uit die tijd?

“Ik mis het team, om samen te werken! Maar verder niets, we hebben het hier heerlijk naar ons zin. Wat ik zeker niet mis zijn de steeds weer nieuwe regels in de kinderopvang. Je bleef bezig met aanpassen en dan werden de regels wéér veranderd! Wat dat betreft is een B en B veel relaxter. We voldoen aan alle regels en zelfs ook aan de coronarichtlijnen, hoewel we daar niet echt iets voor hoefde aan te passen. Hier op het landgoed is heel veel ruimte en alle voorzieningen voor de gasten, zoals toiletten, zijn apart.”
De drukte en bedrijvigheid van de stad kan Silvia heel makkelijk opzoeken in Apeldoorn, maar thuis op het landgoed geniet ze vooral van de natuur en rust.

 

Het belangrijkste voor jou is?

“Ik heb nooit gewerkt om geld te verdienen, de eerste drive was en is altijd om het zo goed mogelijk te doen. Het moet goed voelen, dat zit hem hier in de kleine dingen zoals extra aandacht voor de gasten. Een welkomstkaartje als gasten de kamer in komen. Klein, maar daardoor voelen ze zich wel welkom en dat maakt het verschil. Dat is ook de drive die ik aan de meiden wil meegeven.”

 

silvia Romijn 4Moeder en coach

De B en B is vooral gericht op ontmoeting. Terwijl de gasten elk hun eigen onderkomen hebben kunnen zij ongedwongen even een praatje maken in de gezamenlijke ruimte, of het terras.
De B en B wordt gedraaid door de dochters van Silvia, Chelsea en Kathlee. Beide dochters zijn ook werkzaam in de kinderopvang en in het weekeinde ontvangen zij de gasten in de B en B. Silvia: “Ik sta mijn dochters natuurlijk bij als moeder en coach, maar het is hún onderneming. Zij doen het werk en ik help hier en daar en maak graag een praatje met de gasten. We doen allemaal heel erg ons best om het iedereen naar zijn zin te maken, maar ik wil mijn dochters ook meegeven dat het niet erg is om een keer een fout te maken en daarvan te leren.”
De B en B start toevalligerwijs op 1 augustus, een goede datum om een bedrijf te starten, want ook De Drie Ballonnen startte op 1 augustus.

 

-advertenties-

-goede doel-