Een bus reed vrijdagavond 21 december een personenauto aan die de verkeerslichten negeerde op de Zuidweg. Niet veel later stopte iemand aan de overkant van de weg wel voor het licht en werd aangereden van achter door andere bestuurders.

 

zuidweg 1 zuidweg 2
 Bus moet schuin oversteken  Ongeval door negeren verkeerslicht

 

Het is op vrijdagavond 21 december wel raak op de Zuidweg met twee ongelukken waarbij  de verkeerslichten een rol speelden. Rond 17.00 uur, vertrok een lijnbus vanaf de bushalte om onder de Mandelabrug door te rijden. Op dit punt zien, met enige regelmaat, bestuurders het verkeerslicht over het hoofd. Zo ook de bestuurder die kort daarna in botsing kwam met de bus. Bij deze aanrijding deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. De bus werd naar de remise gereden en een berger nam de personenauto mee. Bij de afhandeling van dit ongeval hoorden de betrokkenen een flinke knal aan de overkant van de Zuidweg. 

 

 zuidweg 3 zuidweg 4 
 Ongeval aan de overkant van de weg  Drukke tijd voor de berger

 

Daar stopte een automobilist netjes voor de verkeerslichten toen een lijnbus over ging steken, maar het achterop komend verkeer had dit te laat door. Het gevolg was een kop-staart botsing van drie auto's. Na onderzoek in de ambulance is één persoon naar het ziekenhuis vervoerd voor nadere controle. De achterste twee voertuigen zijn door de berger afgevoerd. Het voorste voertuig kon zelfstandig verder.

 

Foto's: Roy Wolters

-advertenties-

-goede doel-