Een bestuurder van een huurbus raakte in de ochtend van 22 december een lantarenpaal en kwam bekneld te zitten. De brandweer moest de portier van de auto openknippen om het slachtoffer uit de bus te krijgen. De Australiëweg is enige tijd afgesloten geweest richting de N209.

 

beknelling 1

 

De bestuurder kwam vanaf het Maximaplein en raakte plots de macht over het stuur kwijt. Zijn busje kwam in de middenberm terecht en botste tegen een lantarenpaal. Deze brak af en de zijkant van het busje werd door de klap opengereten. De bus schoot weer terug de weg op en kwam uiteindelijk in de berm aan de zijkant tot stilstand.

 

 beknelling 2  beknelling 4
 Bestuurder kon zelfstandig de auto uit  Ravage op de Australiëweg

 

De politie heeft de weg afgezet zodat de hulpdiensten veilig hun werk konden verrichten. De zijkant van de bus lag helemaal open, maar de deur van de bestuurder was door de klap niet meer open te krijgen. De brandweer heeft de deur dan ook weggeknipt, zodat het slachtoffer uit het voertuig gehaald kon worden. Het slachtoffer kon zelfstandig de brancard op stappen en het ziet er naar uit dat het veel erger met hem af had kunnen lopen. De bestuurder is naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. 

 

beknelling 3 
 De zijkant kapot geslagen door de botsing en de deur open geknipt

 

Later in de ochtend werd de weg weer opengesteld voor het verkeer.

 

-advertenties-

-goede doel-