vuurwapenOp een school aan het Van Doornenplantsoen is donderdagmiddag een 18-jarige scholier gearresteerd die een vuurwapen op zak bleek te hebben. Een getuige meldde aan de politie dat de scholier een vuurwapen bij zich droeg. 

De politie trof inderdaad een vuurwapen aan bij de 18 jarige Zoetermeerder. De scholier werd gearresteerd en zit vast om verhoord te worden. De arrestatie vond al in de middag plaats, maar de politie bracht dit pas tegen donderdagavond naar buiten. De politie woordvoering wil verder geen commentaar geven op deze zaak.

Het kan nog niet met zekerheid gezegd worden om welke school het gaat, maar ouders maken zich zorgen omdat zij niet precies weten wat er aan de hand is. 

Het Stedelijk College, dat ook aan het Van Doornenplantsoen gevestigd is, laat weten dat het in ieder geval geen leerling van het Stedelijk College betreft en dat de jongen ook niet op deze school is aangehouden. De woordvoerder van het MBO Rijnland, het vroegere ID-College, wil geen mededelingen doen over deze zaak vanwege de privacy en veiligheid van medewerkers en leerlingen. Van meerdere kanten horen we dat het een leerling op het MBO Rijnland zou betreffen.

-advertenties-

-goede doel-