zuidwegDe politie heeft donderdag 31 mei een grote verkeerscontrole gehouden. Aan de Zuidweg werd een parkeerplaats vrij gemaakt voor een controle die meer dan zeven uur duurde. Meer dan 300 voertuigen werden er gecontroleerd met uiteindelijk een mooie vangst.

De politie werkte samen met de belastingdienst en de RDW samen tijdens deze grote controle die begon om 14.30 uur. op de A12 werden voertuigen door ANPR camera's gecontroleerd. Dit is een camera die kentekenplaten kan scannen en dan kijkt of dit kenteken een match heeft met een overtreding of openstaande boete. Daarnaast keken motoragenten uit naar mensen zonder gordel om of bestuurders die aan het bellen waren.

Er werden in totaal 309 voertuigen en inzittenden gecontroleerd. Hiervan waren twee bestuurders in overtreding door met teveel alcohol op te gaan rijden. Vijftig bekeuringen werden uitgedeeld voor verschillende overtredingen en de grote vangst was dit keer voor de belastingdienst die een persoon heeft staande gehouden omdat deze ruim 18.000 euro aan boetes open had staan.

Bron foto: politie 

-advertenties-

-goede doel-