politie uniform 2Het duo dat in februari een 94-jarige Zoetermeerse vrouw bestal van haar pinpas en code, is in Ede tegen de lamp gelopen. De vrouwen van 23 en 24 jaar richtten zich op ouderen. Zij keken de pincode af, volgden het slachtoffer naar huis en stalen de pinpas.

De twee vrouwen zochten hun slachtoffers vooral onder de ouderen. Hun methode heeft even succes gehad, maar uiteindelijk kon de politie de twee op donderdag 8 mei in Ede aanhouden. Het duo keek in de supermarkt de pincode af van hun slachtoffer en volgde deze dan naar hun huis. Op straat of bij de woning wisten zij met een babbeltruc hun slachtoffer af te leiden zodat de pinpas makkelijk te stelen was. Vervolgens namen zij geld op van de rekening van hun slachtoffer en verdwenen.

Vier slachtoffers deden aangifte en dit bracht de politie op het spoor van het duo. Het werd de politie duidelijk dat de twee vrouwen actief waren in een groot gebied, maar wel telkens dezelfde methode aanhielden.

Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen!

de politie is al een tijd lang met een campagne bezig tegen babbeltrucs, onder de naam Laat niemand binnen, wat ze ook verzinnen! Het aantal babbeltrucs neemt toe volgens de politie. Dit duo is er echter niet mee weggekomen.

-advertenties-

-goede doel-