IMG 5537Een zeer ernstige aanrijding tussen meerdere voertuigen heeft donderdagmiddag op de A12 voor een enorme ravage gezorgd. Zes mensen raakten gewond. De A12 blijft volgens Rijkswaterstaat nog tot minimaal 19.00 uur in beide richtingen afgesloten.

Het ongeluk vond donderdagmiddag 3 mei rond 13.10 uur plaats op de A12 bij Zevenhuizen, in de richting van Den Haag. Uit de eerste berichten blijkt dat een vrachtwagen die richting Den Haag reed, een klapband kreeg en een bestelbus raakte. Beide voertuigen klapten vervolgens tegen de betonnen afzetting op de middenberm. Het busje belandde op de andere weghelft en ook een deel van een afzetting schoof door tot op de andere weghelft, waar een ongeluk ontstond met twee andere personenauto's. Eén van deze auto's reed over het betonblok heen en kwam op zijn kop terecht, de andere auto botste hier vervolgens tegen aan.

IMG 5559  IMG 5564 

Hulpdiensten rukten massaal uit naar de locatie van het ongeval. Er waren in totaal zes ambulances aanwezig, naast een traumahelikopter en vele politie- en brandweerwagens. Door het ongeluk werd de snelweg aan beide kanten afgesloten. Er ontstonden in beide richtingen lange files door de afsluiting. Het verkeer dat niet meer de A12 af kon werd via één rijstrook langs het ongeluk geleid, hierna werd de weg weer volledig afgesloten.

Het team van de Verkeersongevallen Analyse doet onderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval.

IMG 5585  ongeluk a12 

Foto's door: Spa Media

-advertenties-

-goede doel-