Een jongetje van 10 jaar is op woensdagmiddag 28 februari door het ijs gezakt op het Rakkersveld in Palenstein. Hij wilde zijn bal pakken, leunde over de kademuur en verloor zijn evenwicht. Omstanders reageerden direct.

 

doorijs1

 

Rond 16.15 kwam de voetbal van het jongetje op het ijs. De bal was dichtbij de kademuur terecht gekomen en de jongen dacht dat hij er wel bij zou kunnen. Hij boog zo ver voorover dat hij zijn evenwicht verloor en naar beneden viel. Hij zakte bij zijn val direct door het ijs. Omstanders reageerden direct en renden naar de jongen te water toe. Zij hadden hem snel vast, maar de jongen op de kant krijgen was erg lastig. De kademuur is best hoog en de kleding van de jongen had zich al vol water gezogen. Toch lukte het om de jongen op het droge te krijgen.

 

 doorijs3  doorijs2
 Kind ingepakt  Snel de warme ambulance in

 

De jongen is eerst door de politie opgevangen en bij aankomst van de ambulance zo goed mogelijk toegedekt en zonder spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Deze jongen heeft geluk gehad dat omstanders hem kwamen helpen, want op eigen kracht uit het water komen had zeer waarschijnlijk niet makkelijk gegaan.

Foto's: Roy Wolters

-advertenties-

-goede doel-