politieagent op motor 1Twee scooterrijders dachten vrijdag 23 februari dat zij alleen op de wereld waren. Met hoge snelheid reden zij door Rokkeveen. Een surveillance auto van de politie gaf de twee een stopteken. Hierop scheurden de twee over voetpaden en dwars over de openbare weg. De politie staakte de achtervolging, maar dat was nog niet het einde.

De dienstdoende agenten zagen hoe de twee met hoge snelheid door de wijk Rokkeveen aan het toeren waren. Ook had één van hen geen helm op. De politie gaf het stopteken en dat was voor de scooterrijders blijkbaar hét signaal om er een race van te maken. De politie startte meteen de achtervolging. De twee reden echter het voetpad op en reden met hoge snelheid terwijl ze achterom keken naar de achtervolgende politie. De achtervolging werd gestaakt en even moeten de scooterrijders gedacht hebben dat zij er goed vanaf waren gekomen.

Later die dag werden de twee rijders thuis bezocht door de politieagenten die met de jongeren en hun ouders een goed gesprek hebben gevoerd. De ouders waren geschrokken van het rijgedrag van hun zoons. De jongens hebben boetes gekregen voor het niet dragen van een helm (99 euro), het negeren van een stopteken (259 euro) en het rijden over het voetpad (104 euro). 

 

-advertenties-

-goede doel-