De jaarlijkse nieuwjaarsvoorstelling werd dinsdag 9 januari kort verstoord door een vrouw die de burgemeester uitschold. Tijdens zijn speech sprak Aptroot over de schaalvergroting van onze stad en daar had de vrouw een duidelijke mening over die ze niet voor zich hield en schreeuwde door de zaal.

 

 

AptrootUitgescholden

De burgemeester kwam met bouwhelm uit de nok van het theater naar beneden met een bouwlift. Zijn speech ging dan ook over de verbouwingen in de stad en het feit dat Zoetermeer er in de toekomst 16.000 woningen bij zou willen. Net op het moment dat de burgemeester aangaf dat de mening van de Zoetermeerder hierin gehoord zal worden, kwam er reactie uit de zaal. Vanaf het balkon riep een vrouw: "Groene hart, geen ijzeren hart, gek!" (zie videofragment) Even viel de burgemeester stil om meteen daarna zijn toespraak te hervatten.

Kort daarna kwam beveiliging kijken of de vrouw haar verstoring wilde voortzetten. De bezoekers naast de vrouw stonden op en vertrokken, waardoor zij alleen kwam te zitten. Hoofd beveiliging bood deze mensen een andere zitplaats aan. De vrouw zelf gaf met haar lichaamstaal aan dat zij niet van plan was om op te staan. Zij is na afloop aangesproken op haar gedrag, maar wilde geen uitleg geven over haar uitspraak.

 

Tekst en foto: Mark Neijssel
Film: Fred Wolters

 

-advertenties-

-goede doel-