Een bestuurder werd onwel op de afrit A12 en had zijn auto niet meer in de hand. In plaats van linksaf te slaan richting Centrum West, reed hij rechtdoor. De auto naast hem ging wel linksaf en werd door de bestuurder meegenomen de vangrail in, met forse schade tot gevolg.

Het ongeval vond plaats op 5 december rond 20.00 uur op een moment dat er niet al te veel verkeer op de weg was.

 

 afrikaweg 2  afrikaweg 3
 Twee auto's rijden rechtdoor  Botsing maakt veel schade

 

Hoe het precies gebeurde

De bestuurder van de grijze auto stond op de afrit A12 richting Centrum West op de linker baan. Naast hem stond de rode auto. De beide bestuurders stonden opgesteld om linksaf te gaan en dat deed de rode auto dan ook toen het licht op groen ging. De bestuurder van de grijze auto raakte onwel en ging niet linksaf, maar reed gewoon rechtdoor. In zijn vaart nam hij de rode auto mee de vangrail in. 

 

afrikaweg 4  afrikaweg 5 
 Inzittenden komen met de schrik vrij  Auto is total loss

 

Gevolgen

De schade door de klap op de vangrail was behoorlijk groot. De twee inzittenden van de rode auto kwamen met de schrik vrij. Zij lieten zich ophalen door een bekende en konden naar huis. De bestuurder van de grijze auto is naar het ziekenhuis vervoerd. De oorzaak van zijn onwel worden is onduidelijk. De vangrail heeft erger voorkomen, want het is vanaf de afrit een heel stuk naar beneden de A12 op als het hekwerk er niet zou zijn.

 

 afrikaweg 1 afrikaweg 6 
 Slachtoffer in de ambulance  De vangrail heeft zijn werk gedaan

 

-advertenties-

-goede doel-