Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

112 nieuws

Zoetermeer heeft betrekkelijk weinig schade opgelopen door de storm. In Den Haag is er behoorlijk meer schade geweest. De grootste melding kwam van een omgevallen boom op de Karel Doormanlaan. Daar kwam de boom terecht op een geparkeerde auto. Het voertuig heeft een grote deuk in het dak.

In Den Haag viel een boom op een bovenleiding en waren er op verschillende plaatsen bomen die op de weg vielen of zelfs op een huis. De internationale school werd daar ontruimd. Op de A13 richting Delft viel een boom op een auto en blokkeerde de weg. In Zoetermeer ging het vooral om kleine incidenten. Alleen op de Karel Doormanlaan was het mis. Daar viel een boom op een geparkeerde auto. Deze raakte hierdoor behoorlijk beschadigd.

 

 karelDoormanln 2 karelDoormanln 1 

 

De brandweer Haaglanden laat weten dat ze goed voorbereid waren op deze storm. In een bericht lieten zij weten: "De storm van vanochtend werd reeds voorspeld door het KNMI. Daarop heeft de brandweer direct maatregelen getroffen. Zo zijn geplande oefeningen afgelast en zijn extra vrijwilligers ter ondersteuning gevraagd. Op deze manier was er extra capaciteit beschikbaar en kon het grote aantal incidenten binnen korte tijd verwerkt worden. Ook zijn de gemeenten gevraagd zich voor te bereiden op grote aantallen stormklussen die geen direct gevaar opleverden, maar wel aangepakt moesten worden".

Het KNMI heeft in onze regio windkracht 9 gemeten. De laatste keer dat dit gebeurde was op 29 november 2015. Ook melden zij dat dit een vroege herfststorm is. Dit soort stormen komen meestal in oktober of november voor.

 

Voor het actuele weer zie: Het weer in Zoetermeer

 

Foto's: Rick Juffermans

 

 

-advertenties-

-goede doel-