MG 7317De A12 tussen Nootdorp en Zoetermeer werd in de nacht van maandag op dinsdag enige tijd in beide richtingen afgesloten na een onwelwording van een vrachtwagenchauffeur. De chauffeur rook een chemische lucht waarna hij zijn vrachtwagen aan de kant kon zetten voor hij onwel werd.

Na de melding van de vrachtwagenchauffeur van Post.nl besloten de hulpdiensten, in overleg met Rijkswaterstaat, om de snelweg volledig af te sluiten in afwachting van het onderzoek. Brandweerlieden hebben met meetapparatuur de vrachtwagen gecontroleerd. Het is nog niet bekend wat er uit de metingen is gekomen. Vooralsnog is er geen bericht vanuit de hulpdiensten over gevaarlijke stoffen die vrij zouden zijn gekomen of gevaar op zouden leveren voor de omgeving.

Rond 02.00 uur werd de weg weer vrij gegeven. De vrachtwagen wordt teruggereden naar het sorteercentrum voor pakketten in Den Hoorn, alwaar de vrachtwagen, de trailer en de pakketten in de loop van de dag worden gecontroleerd, zodat de oorzaak van dit incident kan worden achterhaald.

Foto's: Roy Wolters

-advertenties-

-goede doel-