nepwapenDe politie Zoetermeer heeft een 14-jarige jongen benaderd als 'vuurwapen gevaarlijk' in Oosterheem. De jongen had staan zwaaien met een nepvuurwapen in een parkje in Oosterheem. Hij richtte zijn 'pistool' op vrienden en op kinderen die er in de buurt bij waren.

Verschillende getuigen konden de politie op het spoor zetten van de jongen. Met maximale alertheid van de politie werd de 14-jarige aangehouden. Op zondag 13 augustus heeft de 14-jarige verschillende kinderen de stuipen op het lijf gejaagd in het sportpark aan het TasmaniĆ« in Oosterheem. De jongen vond het wel stoer om een nepvuurwapen te trekken en het te richten op zijn vrienden. Het is niet duidelijk of deze vrienden door hadden dat het niet om een echt wapen ging. De kinderen die toevallig in de buurt speelden konden niet weten dat het om stoerdoenerij ging en kregen de schrik van hun leven. 

De politie werd gebeld met de melding dat er gedreigd werd met een vuurwapen en ging goed voorbereid naar het TasmaniĆ«. De politie laat weten dat zij in een situatie als deze niet weet of het om een echt vuurwapen gaat of om een nepwapen. Zij behandelen de situatie dan ook altijd alsof het gaat om een echt wapen. Hij is aangehouden en meegenomen naar het bureau.

 

Bron foto: Politie Zoetermeer

 

-advertenties-

-goede doel-