Verschillende politieke partijen schrijven een column over wat hen bezig houdt. Persoonlijk, direct, over onderwerpen die ons allemaal raken. Vandaag leest u de column 'Ik ga het Gewoon.Doen'  van Vivianne van Yperen, VVD Zoetermeer.

 

pasfotovivianneIn 2016 propte ik – midden in de crisis – mijn vaste dienstverband bij de gemeente Zoetermeer in de papierversnipperaar. Een net opgerichte organisatie bood mij de kans om als adviseur aan de slag te gaan. Die uitdaging greep ik met beide handen, opgeheven hoofd en een kokerrok aan.
Erg tof, maar toch mis ik de binding met mijn stad, die ik als ambtenaar wel had. Ik ben nu ‘alleen nog maar’ een burger!
En oei, wat heb ik een hekel aan het woord burger. Want hoe kun je door taal direct volledig tegenover de bewoners van een stad gaan staan? Nou, door ze dezelfde naam te geven als een klef broodje met daarop een paar verdwaalde sesamzaadjes.


Ach ja, ik ben een vrouw die altijd overal iets van vindt. Maar ook een vrouw die daar dan gewoon iets mee wil doen.
Dat moet wel in je zitten. Je moet een goede bemoeial zijn denk ik…


Zo hebben de VVE van mijn flatgebouw en de inbrekers in mijn woonwijk door mij en buurtpreventie nu geen vrij spel meer. Maar dat is niet genoeg.
Moet ik dan de politiek ingaan? De (gemeente)politiek waar je overwegend hooggeschoolde mannen van middelbare leeftijd vindt. Mensen die zoveel woorden in één zin breien dat ze zichzelf niet meer begrijpen…
Pas ik daar als praktisch gemiddeld geschoold mens wel tussen? Maar ja, ik wil toch echt meer uit mijn stad halen. En als raadslid heb ik een mooie kans om dit voor elkaar te krijgen.
Welke politieke partij leent zich daar dan het beste voor? Mijn gevoel zegt de VVD.


Een partij die gelooft in de kracht van het individu. Die mensen kansen wil bieden om veel meer uit het leven te halen. Wil ik dat écht? Waarom moet er altijd méér uit het leven gehaald worden?
Gelukkig ontfermt de partij zich óók over dat individu als het even niet gaat.
Dus ik heb de stoute schoenen aangetrokken. Wat ik al snel ontdekte was dat die VVD een club is vol met normale en leuke mensen. Mensen die nog een goede grap kunnen maken ook.
Helemaal geen eliteclubje van hooggeschoolde mannen van middelbare leeftijd, maar een gemêleerd gezelschap van intelligente mensen met een visie. Dat worden hoe dan ook mooie jaren, spreek ik mezelf als een mantra toe.
Jaren waarin ik hard wil werken om Zoetermeer zijn verloren glans terug te geven.


Zijn schoonheid moet weer worden opgepoetst. Het imago van onze stad moet glinsteren als een gloednieuwe kerstbal waarin het vuur uit de open haard weerspiegelt.
De behoefte om mij te bemoeien met de onbelangrijke details in raadstukken heb ik níet.
Die slimme mensen hebben allesbehalve een schaduwcollege nodig. Wat ze wel nodig hebben?
Gedreven raadsleden die over weten te brengen wat er leeft bij hun vrienden, hun buren, hun sportcoach, de kassière van hun lievelingswinkel, de basisschooljuf van hun kinderen… Bij de bewoners van onze stad dus.
Dat heeft de politiek nodig, dat hebben de bewoners nodig, dat heeft Zoetermeer nodig.


Kortom, ik ga het Gewoon.Doen.
Ik zal me vier jaar lang intensief bemoeien met jouw straat, jouw wijk en jouw stad!
Om die stad niet alleen tijdens de kerstdagen te laten stralen, maar het hele jaar door.

 

Vivianne van Yperen is kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen 21 maart 2018. Zij is op nummer 3 de eerste vrouw van de lijst. Zij werd in 1992 geboren in Zoetermeer. Met haar vriend woont zij met veel plezier vlakbij de Dorpsstraat. Vivianne werkt als adviseur bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, daar houdt zij zich bezig met fraudebestrijding in het sociaal domein. Ze houdt van buitenleven, in het park sporten en wandelen met haar hond en zodra het kan is zij op het strand te vinden.

In haar woonwijk is zij beheerster van een Buurtpreventie WhatsAppgroep en ze zal zich de komende jaren inzetten voor meer buurtpreventie, cameratoezicht en handhavers. Samen zorgen voor een veilige en schone wijk: Gewoon. Doen.

 

-advertenties-

-goede doel-