Nu Sinterklaas weer naar ons land komt, worden er veel feestelijke intochten en activiteiten georganiseerd. In ons overzicht vindt u alle Sinterklaas feesten in Zoetermeer! Zaterdag 16 november zal Sinterklaas feestelijk onthaald worden in het Stadshart, en in de komende weken zijn er volop Sintactiviteiten!

 

Zaterdag 16 november

sint piet rug2Grote intocht in Stadshart

Op 16 november vindt in Stadshart Zoetermeer de intocht van Sinterklaas plaats. De Sint wordt om 11:30 op het Theaterplein onthaald door de Burgemeester. Vervolgens loopt de stoet door de straten van het Stadshart tot aan Spazio. De hele middag is de Sint met zijn vele Pieten in het Stadshart te vinden om alle Zoetermeerse kinderen een hand te geven en op de foto te gaan.

zondag 17 november

SinterklaasontbijtSinterklaasontbijt met Stichting Geluk in Elk Gezin

Stichting Geluk in Elk Gezin (GIEG) organiseert op zondag 17 november samen met De Vrienden van de Burgemeester een Sinterklaasontbijt. Een deel van de opbrengst gebruikt GIEG om feesten te organiseren voor gezinnen die dit kunnen gebruiken.

 Opgeven voor het ontbijt kan tot 10 november, stuur een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. naam en aantal kinderen en volwassenen. .

Vrienden van de kleine pieten ontbijt: €5,00
Vrienden van Sinterklaas ontbijt: €12,00

Zaterdag 23 november

sint dorpsstraatSinterklaas bezoekt de Dorpsstraat

Sinterklaas zal op zaterdag 23 november een bezoek brengen aan de Dorpsstraat in Zoetermeer! De Sint wordt met zijn Pieten om 12.00 verwacht op het Nicolaasplein en zal daarna door de hele Dorpsstraat lopen met zijn Pieten.

Zaterdag 23 november

Sinterklaas oosterheemIntocht Winkelcentrum Oosterheem

Piet slaat dit jaar Oosterheem  zeker niet over! Op 23 november van 12.00 tot 16.00 uur pakt Oosterheem dan ook goed uit. Onder begeleiding van alle pieten zal Sinterklaas met een geweldige optocht vol pietenpret om 13.00 aankomen op het Oosterheemplein waar de goedheiligman officieel ontvangen wordt door de wethouder. Hij wordt gebracht op de rug van ‘Toet’ de bus die bekend is van ‘De wielen van de Bus’.

Er zijn optredens van de Pietenband en spectaculaire dansacts door danspieten. En natuurlijk is er voor iedereen wat lekkers want ook alle strooipieten zullen er zijn.

Ook nog even je boodschappen doen, dat kan want alle winkels zijn gewoon open.

 Zaterdag 23 november

Sinterklaas in winkelcentrum Rokkeveen

Zaterdag 23 november Is Sinterklaas weer aanwezig met zijn Pietenband in Winkelcentrum Rokkeveen tussen 12.00 en 16.00 uur.

12.00 uur start Pietenband

13.00 uur start Sinterklaasshow

13.30 uur aankomst Sinterklaas en zijn Pieten

zaterdag 23 november

Sinterklaasvaarten met Meervaarder

SinterklaasvaartOok dit jaar komt Sinterklaas met zijn Pieten weer bij boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude aan. Op zaterdag 23 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer aan met de pakjesboot ‘De Meervaarder’. De boot meert rond 13.15 uur aan langs de kade waar de roeiboten liggen. Daar wacht de Sint een hartverwarmend welkom en loopt hij, luid toegezongen naar de 'koeienstal', waar de Sint alle kinderen en grote mensen toespreekt.

Er wordt natuurlijk gezongen en volop lekkernijen rondgedeeld en daarna is er ook nog de mogelijkheid om met Sinterklaas en de Pieten op de boot een rondje mee te varen. Daar zorgen de Pieten ook nog voor een leuke verrassing. Daarnaast kunnen kinderen het hele weekend op het terrein van de boerderij als echte Pieten klimmen, klauteren en glijden door de “Pietenbaan”, taaitaai pop versieren en een dansje maken met de Pieten.

Zaterdag 23 november kunnen kinderen en hun ouders vanaf 14.45 uur met rondvaartboot “De Meervaarder” drie korte vaarten meebeleven. Voor deze vaarten kunnen een aantal kaartjes gekocht worden via de website www.rondvaartzoetermeer.nl voor € 6,- per stuk. Resterende kaartjes zijn aan de kade verkrijgbaar. 

zaterdag 23 november

Sinterklaasfeest Meerzicht

Op zaterdag 23 november 2019 zal Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan PiëzoCentrum Meerzicht.

Leeftijd: 4 - 12 jaar (kinderen <4 jaar zijn welkom met hun ouders)
Activiteiten: - Dansen in de Pieten disco
- Knutselen voor Sinterklaas
- Sinterklaas-verhalen voorlezen


Tijd: 11:00 – 13:00 uur
Locatie: Stichting Piëzo Meerzicht
Uiterwaard 21, 2716 VA Zoetermeer

zaterdag 23 november

Sinterklaas in Winkelcentrum Noordhove

Sinterklaas en zijn Pieten zijn in het winkelcentrum van 14:00 tot 16:00 uur. Winkelcentrum Noordhove vind je aan de Lijnbaan 285 in Noordhove. De Sint gaat er een groot feest van maken samen met een echte DJ Piet en een paar vrolijke strooipieten.

23 en 24 november

Sint op 't Geertje

Boerderij ’t Geertje organiseert het gehele weekend leuke activiteiten voor kinderen rondom Sinterklaas. Kom schoorsteen glijden, daklopen, versier een Taaitaaipop en wees een echte Piet op de Pietenbaan! Na de aankomst van Sinterklaas op de Pakjesboot begroeten Sint en de Pieten de kinderen in de Koeienstal. Zing een liedje voor de Sint en misschien krijg je wel een kleine verrassing...

13.15 uur: Aankomst van Sinterklaas en zijn Pieten aan de kade Sinterklaas en zijn Pieten komen aan bij Boerderij ’t Geertje. Begroet Sinterklaas en zing hem toe! De aankomst is geheel kosteloos voor iedereen.

13.30 uur – 14.45 uur: Sinterklaas in de koeienstal Sinterklaas begroet de kinderen en ouders in de koeienstal. Zing een liedje, ga op de foto en snoep van al het strooigoed.

14.45 uur, 15.30 uur en 16.15 uur: Vaar mee met Sinterklaas

 Zondag 24 november

De Pakjeskluis Van Sinterklaas 3+ Kinderklucht

Daar wordt aan de deur geklopt. Hard geklopt, zacht geklopt… Wie zou dat zijn? Sinterklaas natuurlijk! Ook dit jaar bezoekt hij, samen met de Pieten, zijn vrolijke vrienden Karel de kok, hofdame Frandolien en hoofdlakei Franciscus op het kasteel.  

Het wordt weer lachen met ‘De Pakjeskluis van Sinterklaas’! Geniet met de hele familie van deze dolkomische kinderklucht. Zoals altijd zorgt het gezellige kasteelpersoneel, met de Sint en Pieten, voor een muzikaal theateravontuur vol grappen en grollen. Zonder twijfel het allerleukste Sinterklaascadeau van het jaar!
Het verhaal 

Zo 24 Nov 2019, aanvang 16:00 uur

Stadstheater, entreeprijs € 18.50 , t/m 12 Jaar € 15.50

zondag 24 november

Pietenfeest in het Stadshart 

De hele dag lopen er vrolijke Pieten rond die strooigoed uitdelen en graag met kinderen op de foto gaan. Van 12.00 tot 16.00 uur zijn er workshops in de Passage waar kinderen kleine chocoladelettertjes kunnen versieren. Deelname is gratis.

Er is daarnaast een hele grote Piet, die op stelten tussen het winkelende publiek loopt. Hij wordt vergezeld door gezellige Sinterklaasmuziek. Kinderen die niet zeker weten of Sinterklaas hun verlanglijstje wel heeft gekregen kunnen als ze mazzel hebben zelf even telefonisch hun wensen doorgeven. Er loopt een Piet door het Stadshart met een telefoon die verbinding heeft met de Sint zelf.

woensdag 27 november

Sint Academie in Oosterheem

Op woensdag 27 november vindt de Sint Academie plaats in Oosterheem. Een middag vol actieve en leuke activiteiten voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Zo kan je pakketjes maken, knutselen, speculaaspoppen versieren, een parcours afleggen en nog veel meer leuke dingen! Aan het einde van de middag ontvang je een echt diploma. De opbrengsten van de middag gaan naar stichting Jarige Job.

De Sint Academie wordt gehouden van 13.00 uur tot 16.00 uur in Sporthal de Oosterpoort in de wijk Oosterheem. Deelname aan de middag kost €1,80 per kind. Kinderen die in het bezit zijn van de Zoetermeerpas betalen €0,50. Voor ouders/verzorgers staat er een lekker kopje koffie/thee en een koekje klaar.

woe 27 en zat 30 november

Sintschoorsteentje knutselen bij Intratuin

Tijdens deze workshop kunnen kinderen een vrolijk sintschoorsteentje knutselen in de Zoetermeerse Intratruin. De workshop kost € 2.50 per kind, inclusief materiaal, limonade en wat lekkers.Inschrijven kan digitaal via: https://www.intratuin.nl/kids-sintschoorsteentje.html?shopId=56

Zaterdag 30 november

Sinterklaas in Winkelcentrum Buytenwegh

20141129 34684Zaterdag 30 november zal Sinterklaas met zijn Pieten het winkelcentrum in Buytenwegh bezoeken!  Rond 12 uur zal de Sint arriveren in het winkelcentrum en de prijzen uitreiken aan de kinderen die gewonnen hebben in de kleurwedstrijd. Ook wijkwethouder Jakobien Groeneveld zal hierbij aanwezig zijn.

Vanaf 14 uur bezoekt de Sint de wijk met de muzikale showband Harpe Davids. De tocht van Sint Nicolaas eindigt om 15 uur bij het Sinterklaasfeest bij Buurtvereniging Buytenrode. Kinderen van 3 tot en met 9 jaar kunnen hier aan mee doen, zij zingen Sinterklaasliedjes en luisteren naar verhalen totdat de Sint komt!

Voor het Sinterklaasfeest is inschrijven verplicht, dit kan bij Buurtvereniging Buytenrode, Stichting Piëzo, de wijkpost Buytenwegh of bij Reakt.

Zaterdag 30 november

image001 copy

Sinterklaas en Pieten in Winkelcentrum Meerzicht

Zaterdag 30 november zal Sinterklaas met zijn Pieten een bezoek brengen aan Winkelcentrum Meerzicht. De sint wordt verwacht om 13.15 uur in het Winkelcentrum.

Woensdag 4 december

Sinterklaas middag bij Avontura


Op 4 december komt sinterklaas naar Avontura Zoetermeer aan de Voorweg 107. hij zal aanwezig zijn vanaf 16.00 uur en zal veel aandacht hebben voor de kinderen die lekker aan het spelen zijn. Vanaf 13.00 uur zijn er al pietenspelletjes en knutsels.
   

 

-advertenties-

-goede doel-