Text Size

volg:facebook28linkedin28  twitter28 rss YouTube mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  nieuwsbrief

Nu Sinterklaas weer naar ons land komt, worden er veel feestelijke intochten en activiteiten georganiseerd. In ons overzicht vindt u alle Sinterklaas feesten in Zoetermeer! Zaterdag 18 november zal Sinterklaas feestelijk onthaald worden in het Stadshart, en in de komende weken zijn er volop Sintactiviteiten!

 

Zaterdag 18 november

image001 copyGrote intocht in Stadshart

Op 18 november vindt in Stadshart Zoetermeer de intocht van Sinterklaas plaats. De Sint wordt om 11:30 op de markt onthaald door de Burgemeester. Vervolgens loopt de stoet door de straten van het Stadshart tot aan Spazio. De hele middag is de Sint met zijn vele Pieten in het Stadshart te vinden om alle Zoetermeerse kinderen een hand te geven en op de foto te gaan.

 tot 3 december

20121201 7602Surprises maken op Het Buitenbeest

Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen tot 3 december hun schoen zetten op speelboerderij Het Buitenbeest. Ook kunnen kinderen tot 12 jaar een surprise maken in het activiteitencentrum van speelboerderij Buitenbeest. 

Kinderen tot 12 jaar kunnen surprises maken in het activiteitencentrum van speelboerderij het Buitenbeest. Er is voldoende materiaal en hulp aanwezig. Vergeet niet het cadeau mee te nemen die erin moet. Surprises maken kan tussen 15.00 en 17.30 uur op de volgende dagen:

dinsdag 21 november , donderdag 23 november , vrijdag 24 november, dinsdag 28 november, donderdag 30 november en vrijdag 1 december 

De kosten zijn € 1,50 en voor ZoetermeerPashouders (pas laten zien) is het gratis. Het Buitenbeest is gelegen in wijk Meerzicht aan het Belvéderebos 270. 

Zaterdag 25 november

Sinterklaas in Winkelcentrum Buytenwegh

20141129 34684Zaterdag 25 november zal Sinterklaas met zijn Pieten het winkelcentrum in Buytenwegh bezoeken! Al om 11 uur zijn de Pieten aanwezig in het centrum. Rond 12 uur zal de Sint arriveren in het winkelcentrum en de prijzen uitreiken aan de kinderen die gewonnen hebben in de kleurwedstrijd. Ook wijkwethouder Taco Kuiper zal hierbij aanwezig zijn.

Om 13.30 bezoekt de Sint de wijk met de muzikale showband Harpe Davids. De tocht van Sint Nicolaas eindigt om 14.30 uur bij het Sinterklaasfeest bij Buurtvereniging Buytenrode. Kinderen van 3 tot en met 9 jaar kunnen hier aan mee doen, zij zingen Sinterklaasliedjes en luisteren naar verhalen totdat de Sint komt!

Voor het Sinterklaasfeest is inschrijven verplicht, dit kan bij Buurtvereniging Buytenrode, Stichting Piëzo, de wijkpost Buytenwegh of bij Reakt.

Zaterdag 25 november

Sinterklaas in Winkelcentrum Noordhove en Rokkeveen

Sinterklaas en zijn Pieten zijn in het winkelcentrum van 14:00 tot 16:00 uur. Winkelcentrum Noordhove vind je aan de Lijnbaan 285 in Noordhove.

Ook is er deze dag een Sitnerklaasintocht in het Winkelcentrum in Rokkeveen.

presentator van de opwarmshow zal op zaterdag 25 november vanaf 12.30 uur Sinterklaas op een ludieke manier binnen halen. Sinterklaas zal arriveren om 13.00 uur. Daarna neemt Sinterklaas plaats op het podium en kan men zelf foto’s maken met Sinterklaas tot 14.30 uur. Vervolgens maakt de Sint zijn ronde door het winkelcentrum tot 16.30 uur. Muziek zal zijn onder begeleiding zijn van de Vrolijke Pepernoten van showband 75 uit Leidschendam.

Zaterdag 25 november

Pieten Pret in winkelcentrum Oosterheem

Tussen 11.00 en 15.00 uur zijn er volop sinterklaasactiviteiten in Winkelcentrum Oosterheem.
Op vertoon van je kassabon van € 10,00 of meer mag je een kans wagen bij het Rad van fortuin. De presentatie van dit kansspel is in handen van de goedlachse televisiespelshow Piet.

Daarnaast krijgen alle kinderen die verkleed of geschminkt zijn als Piet een leuke give-a-way mee naar huis van de Uitdeel Pieten met Pakjes Kar 11 die de deze middag in het centrum te vinden zijn.

Zaterdag 25 november

Pieten in de Dorpsstraat

Sinterklaas heeft het een beetje druk vandaag, maar in de Dorpsstraat zijn wel de hele dag zijn Pieten te vinden die pepernoten uitdelen aan alle kinderen!

Zaterdag 25 november

 

Pieten in Winkelcentrum Meerzicht

Kinderen kunnen zaterdag 25 november in Winkelcentrum Meerzicht knutselen voor de Sint! Van 11 tot 16 uur kunnen de kinderen hoedjes en schoentjes knutselen in het winkelcentrum. Schoentjes hoedjes etc... worden er gemaakt door de kinderen.

25 en 26 november

Sinterklaasvaarten met Meervaarder

IMG 0126Ook dit jaar komt Sinterklaas met zijn Pieten weer bij boerderij ’t Geertje in Zoeterwoude aan. Op zaterdag 25 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer aan met de pakjesboot ‘De Meervaarder’. De boot meert rond 13.30 uur aan langs de kade waar de roeiboten liggen. Daar wacht de Sint een hartverwarmend welkom en loopt, luid toegezongen naar de 'koeienstal', waar de Sint alle kinderen en grote mensen toespreekt.

Er wordt natuurlijk gezongen en volop lekkernijen rondgedeeld en daarna is er ook nog de mogelijkheid om met Sinterklaas en de Pieten op de boot een rondje mee te varen. Daar zorgen de Pieten ook nog voor een leuke verrassing. Daarnaast kunnen kinderen het hele weekend op het terrein van de boerderij als echte Pieten klimmen, klauteren en glijden door de “Pietenbaan”, taaitaai pop versieren en een dansje maken met de Pieten.

Zaterdag 25 november kunnen kinderen en hun ouders met rondvaartboot “De Meervaarder” twee vaarten meebeleven want Sinterklaas stapt dan weer aan boord met al zijn Pieten en pakjes.

Vertrektijden: 14.45 uur en 15.30 uur. 
Extra vaart: 16.15 uur (als beide vaarten vol zitten wordt deze extra vaart ingelast)

Zondag 26 november worden ook Sinterklaasvaarten gevaren (deze vaarten duren een half uur)
Vertrektijden: 12.30 uur, 13.30 uur, 14.30 uur en 15.30 uur.

Een kaartje kost € 4,00 per persoon en u kunt een plaats reserveren tot vrijdag 24 november om 24.00 uur via onze site www.rondvaartzoetermeer.nl/themavaarten. Voor deze vaarten kunt u maximaal 15 kaartjes (= volwassenen + kinderen) tegelijk boeken. Kinderen tot 13 jaar moeten altijd onder begeleiding van een volwassene en per vaart is er ruimte voor maximaal 5 personen met een rolstoel. Indien er nog plaatsen aan boord vrij zijn kunt u ook een kaartje kopen bij de boot aan de kade.

dinsdag 28 november

Pieten Peutergym in Noordhove

Op dinsdag 28 november geeft juf Winny van basisschool “De Buut” aan de Lijnbaan 317 in de wijk Noordhove voor alle Zoetermeerse peuters vanaf 3 jaar “Pieten Peutergym”.
De les van een uur, vindt plaats in het speellokaal, is gratis en begint om 10.15 uur. U kunt naar uw kind kijken terwijl u geniet van een heerlijk kopje thee of koffie. Alle kinderen die aan deze gymles meedoen ontvangen na afloop een echt “Pietendiploma”.
Vindt U het leuk om uw kind mee te laten gymmen stuur dan even een mailtje met de naam en leeftijd van uw kind naar juf Winny:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

woensdag 29 november

Sinterklaasfeest in Castellum Palensteyn

DSC 0239In Castellum Palensteyn wordt het jaarlijkse Sinterklaasfeest georganiseerd door wijkbewoners en verschillende organisaties uit de wijk. Dit jaar wordt er weer voor en door ouderen een snertlunch verzorgd, komen Sint en Piet op bezoek en wordt er een show opgevoerd door Cadenza 'met Sinterklaas de wereld rond'. Talenten uit de wijk treden op onder leiding van de Piëzo TalentenAcademie. Kinderen kunnen geschminkt worden en ook de traditionele Pietengym voor kinderen van zes jaar en ouder is er weer.

Van 12.15 uur tot 16.15 uur kunnen jong en oud volop genieten van het feest. Sint en Piet zullen de feestelijke dag afsluiten om 16.15 uur. Voor de lunch en de optredens zijn toegangskaarten te kopen voor 1 euro per stuk. De kaartverkoop is aan de balie van wijkcentrum Castellum Palensteyn, Rakkersveld 253.

Programma
12.15 - 13.45 uur - Snertlunch(en linzensoep) voor ouderen. Kosten, 1 euro.
14.15 – 15.15 uur - Bezoek van Sint en Piet en Show georganiseerd door Cadenza ‘met Sinterklaas de wereld rond”, talentjes uit de wijk in de Cor van Zijpzaal. Kosten, 1 euro.
15.15 – 16.15 uur - Pietengym voor kinderen van 6 jaar en ouders. Dit onderdeel is gratis.
woensdag 29 november

Knutselen en bakken

pepernoten bakken, knutselen en kleuren met de pieten.tussen 14.00 en 17.00 uur.

woensdag 29 november

Persbericht 41 Tosca Menten boekje NBSinterklaas-actie bij alle vestigingen van Bibliotheek Zoetermeer

Kinderen van 4 tot 8 jaar zijn op woensdag 29 november om 14.00 uur van harte welkom om te komen luisteren naar een Sinterklaasverhaal. Na het voorlezen kunnen ze een (vouw)schoentje kleuren. Het vouwschoentje blijft in de Bibliotheek en kan op 4 en 5 december weer opgehaald worden. Sinterklaas is dan langs geweest en heeft er een mooi cadeautje in gedaan.

 woensdag 29 november

Pietenfeest bij Piëzo in Oosterheem

Voor kinderen van 2 tot 12 jaar is woensdagmiddag 29 november het Pietenfeest in Oosterheem. Om 13.00 uur start de middag met een creatief uurtje waar kinderen een pietenmuts maken. Na het creatieve uurtje kunnen de kinderen deelnemen aan de grote pietengym in de sporthal. Aan het einde van de dag krijgen de kinderen en welverdiend pietendiploma mee naar huis. Bij deze gezellige middag mag iedereen verkleed komen. Natuurlijk zijn de ouders ook welkom! Het Pietenfeest wordt georganiseerd door PiëzoCentrum Oosterheem in  amenwerking met Kern Kinderopvang Zoetermeer en Sport & Spel van de Gemeente Zoetermeer. Voor wie: kinderen van 2 tot 12 jaar en hun ouders

Datum: 29 november, 13.00 – 15.30 uur Locatie: Zanzibarplein 21, Oosterheem & Gymzaal de Oosterpoort, te Oosterheem. Aanmelden kan tot 23 november via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zaterdag 2 december

Sinterklaas in Winkelcentrum Meerzicht

Zaterdag 2 december komt de Sint in Winkelcentrum Meerzicht. Tussen 13 en 16 uur zal de Sint, samen met vele Pieten, in het Winkelcentrum aanwezig zijn om alle kinderen te begroeten.
Tussen 13:00- 14:00 kunnen de kinderen hun gemaakte schoentje ophalen die gevuld zijn met een leuke verassing

Zaterdag 2 december

IMG 5303Sinterklaas op bezoek in de Dorpsstraat

Vandaag brengt de Goedheiligman met zijn Pieten een bezoek aan de Zoetermeerse Dorpsstraat.

Sinterklaas zal om 11 uur aankomen in een echte Brandweerwagen met al zijn Pieten en ook de prijzen uitreiken van de kleurwedstrijd. De Sint blijft in de straat tot ongeveer 16 uur.

-advertenties-

-goede doel-