Backup Service voor gemeente Zoetermeer w1000De gemeente Zoetermeer deed de back-upvoorziening van alle digitale gegevens tot nu toe zelf. Maar met de verhuizing van het stadhuis bleek het belang om ook de back-up goed aan te pakken. De back-up wordt vanaf nu ondergebracht bij het gespecialiseerde bedrijf TARQ uit Zoetermeer.

Begin 2016 ging de gemeente dan ook op zoek naar een uitwijklocatie voor de dagelijkse back-up. De gemeente kwam uit bij het Zoetermeerse bedrijf TARQ, dat ook een SEBO-keurmerk heeft. Met dit keurmerk, dat staat voor Sociaal Economisch Betrokken Ondernemen, waardeert Zoetermeer bedrijven die zich op bovengenoemde gebieden onderscheiden. ”Wij werken graag met deze lokale ondernemers”, zegt IT-manager Marc van Gaalen. ”Dit is een van de redenen waarom wij voor onze back-up uitwijk terechtkwamen bij TARQ.”

”De gemeente Zoetermeer is gevestigd in twee panden en op beide locaties hadden wij een datacenter”, aldus Daniël van Dijk, netwerk- en securityspecialist van de gemeente. “Om onze data veilig te stellen, maakten wij dagelijks een back-up naar onze lokale opslag binnenshuis. Vervolgens repliceerden wij deze back-up naar het datacenter in het andere pand. Toen begin van het jaar echter begonnen werd met een verbouwing van beide panden, bleef er tijdelijk slechts één datacenter over. Bovendien nam het risico van een calamiteit, zoals wateroverlast of brand, tijdens de werkzaamheden toe. Hierbij kan de impact heel groot zijn en dan is de back-up je laatste redmiddel. Wij hebben toen heel snel met medewerkers van TARQ geschakeld over mogelijke scenario’s, waarbij opslag in hun datacenter zou plaatsvinden.”

-advertenties-

-goede doel-