Vrijdag 26 april zal de aftrap van ALPHA, een uniek project, plaatsvinden in het CKC. Uniek is de vierdelige spionage en science fiction webserie zeker te noemen als je weet dat het brein achter de serie pas 15 jaar oud is. De serie is mogelijk gemaakt door crowdfunding en een team van Zoetermeerse jongeren met begeleiding van CKC Digital Art Lab. 

Naast de première van de eerste aflevering komen deze avond ook de makers aan het woord om te vertellen over hun ervaringen met het project. En zal de cast en crew de bezoekers trakteren op een kijkje achter de schermen.

ckc-alphaÉén film, één team

Thijmen de Valk heeft de ambitie om scenarioschrijver en regisseur te worden en kon in november aan de slag. Een enthousiaste groep jongeren ging de samenwerking met elkaar aan. Doel: het realiseren van een videoproductie. Tijdens het traject kregen zij de kans om hands-on skills en ervaring op te doen in de wereld van film- en videoproductie. Aan het roer van hun eigen project konden zij een beroep doen op de expertise van professionals uit de kunsteducatie en filmwereld.

Bijzonder is ook dat zij voor dit project gebruik hebben gemaakt van het fenomeen ´crowdfunding´. Door het directe contact tussen de investeerders en het team van ALPHA was het streefbedrag na 8 dagen al voor 103% binnen. 

Het verhaal

De webserie ALPHA moet een groep jongeren met speciale krachten de wereld behoeden voor de ondergang. Het verhaal speelt zich af in een toekomst waarin de wetenschap onze kaarten opnieuw heeft geschud en thema’s als vriendschap en pesten, verraad en vertrouwen en het grijze gebied tussen goed en kwaad op scherp worden gesteld.

Belangstellenden zijn van harte welkom. De première is in de CKC Theaterzaal en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar bij de receptie van het CKC (Leidsewallen 80, tel. 079-3161411) op werkdagen tussen 09.00 en 21.00 uur en zaterdag tot 14.00 uur. Kijk ook voor meer informatie over ALPHA op facebook.com/AlphaTheSeries.

-advertenties-

-goede doel-