Alle activiteiten in Zoetermeer in de kerstvakantie

 De hele kerstvakantie te zien en te doen:

 KERSTCIRCUS ZOETERMEER Circus Italianocircus-italiano

 Van der Hagenstraat, naast Silverdome

 Van vrijdag 20 december tot en met vrijdag 2 januari zijn er elke dag circusvoorstellingen. Dromedarissen, buffels, clowns, acrobaten, luchttrapeze en duiven, er is volop variatie te beleven in de Circustent.

Bekijk ons artikel: KerstCircus Italiano

Kerst figuren in het Stadsmuseum

VrouwopezelHet Stadsmuseum Zoetermeer besteedt in een speciaal Verzamelkabinet aandacht aan bijzondere verzamelingen van Zoetermeerders. Tot en met 12 januari 2014 is het Verzamelkabinet ingericht als het Santons-kabinet. Santon beeldjes zijn kleine kerststalfiguren uit de Provence, vaak kleurrijk beschilderd. De collectie Santons in het Verzamelkabinet is eigendom van de familie Begemann en zijn verzameld door H. Begemann, die van 1962–1984 huisarts was in Zoetermeer. 

Het Kerststallenkabinet. Santons uit de Provence  t/m 12 januari 2014

Stadsmuseum Zoetermeer, Dorpsstraat 7, 2712 AB Zoetermeer, tel. 079-3164735, www.stadsmuseumzoetermeer.nl, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 zondag 22 december t/m zondag 5 januari 2014

Kwadrant Theaterflyerfront

Ciske de Rat - de Musical

De hele Kerstvakantie speelt de familiemusical Ciske de Rat in het Kwadrant theater! Het uitje voor de hele familie.

Kaarten: €15,- , online bestellen: www.greg-baud.nl/tickets

van maandag 23 december tot en met vrijdag 3 januari  Zwemmen in de kerstvakantie
Zwemliefhebbers kunnen in de kerstvakantie, van maandag 23 december tot en met vrijdag 3 januari, zwemmen in De Veur.
Voor jong en oud is er in De Veur recreatiezwemmen op maandag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur. Een middagje zwemmen kost voor kinderen € 2,90 en voor volwassenen € 3,55. Kinderen zonder diploma kunnen alleen onder begeleiding van (een) volwassene(n) in badkleding zwemmen. Het rooster voor banenzwemmen en doelgroepen zwemmen is te vinden op de website.
Gesloten
Zwembad De Driesprong is van maandag 23 december tot en met zondag 5 januari 2014 in verband met onderhoudswerkzaamheden gesloten. De Veur is eerste (25 dec.) en tweede (26 dec.) kerstdag en Nieuwjaardag (1 jan.) gesloten.
Kijk voor meer informatie over de activiteiten van de zwembaden op www.zoetermeer.nl/zwembaden .

Openingstijden stadsboerderijen kerstvakantie

De stadsboerderijen zijn eerste (25 dec.) en tweede (26 dec.) kerstdag geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Op kerstavond (24 dec.) en oudejaarsdag (31 dec.) sluiten de stadsboerderijen om 16.00 uur. De stadsboerderijen zijn gesloten op 1 januari 2014.

De stadsboerderijen zijn de andere dagen van de kerstvakantie geopend van maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.zoetermeer.nl/stadsboerderijen .

 maandag 23, dinsdag 24, vrijdag 27, maandag 30 en dinsdag 31 december, donderdag 2 en vrijdag 3 januari

mz-boerderij-buitenbeest-lammetjesDagje stadsboerderij

Dagje stadsboerderij op Het Buitenbeest is voor kinderen die graag een dagje boer of boerin willen zijn. Met een echte boerenoverall en klompen aan, gaan ze samen met de boer bijvoorbeeld de stallen uitmesten, koeien en geiten hooi brengen, konijnen verzorgen. Tussen de middag is er biologische lunch. Ook gaan ze spelen op de dichtbijgelegen VrijeTijdsCentrum Voorweg.

Dagje stadsboerderij is op maandag 23, dinsdag 24, vrijdag 27, maandag 30 en dinsdag 31 december van 10.30 tot 16.00 uur. In het nieuwe jaar op donderdag 2 en vrijdag 3 januari van 10.30 tot 16.00 uur. Kinderen vanaf zes jaar of ouder kunnen telefonisch worden opgegeven via Het Buitenbeest, telefoon 079 352 0624. De kosten zijn € 10,00 per kind. Het geldbedrag nemen ze mee als ze komen.

Ook op de Stadsboerderij De Weidemolen kunnen kinderen een dagje Stadsboerderij beleven!

VakantieBieb weer live

De VakantieBieb staat weer live, met een extra lange Kersteditie! Er is weer een mooie en ruime selectie van e-books samengesteld. Dit keer kun je kiezen uit maar liefst 85 titels. Om de nieuwst e-books te kunnen lezen moet je wel de laatste versie van de VakantieBieb op je smartphone of tablet hebben staan. Deze is als update beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

De boeken zijn te lezen t/m 25 januari.

Activiteiten per dag

zaterdag 28 december tot en met zondag 5 januari 2014

Tennistoernooi Tenniscentrum Meerzicht

Tenniscentrum Meerzicht organiseert voor de 9e  keer in de kerstvakantie een open tennistoernooi, van zaterdag 28 december tot en met zondag 5 januari 2014.

Dit open tennistoernooi is het enige open tennistoernooi in de regio, waarbij iedereen welkom is, ongeacht wel of geen lid is van een vereniging. Dit jaar met 60 verschillende onderdelen, waarvoor men zich kan inschrijven, van jong tot oud, onderverdeeld naar speelsterkte.

Men kan zich aanmelden voor zowel single wedstrijden als dubbel wedstrijden. Bij dubbel wedstrijden wordt er gespeeld met een eigen vaste dubbelpartner.

Per ingeschreven onderdeel speelt iedere deelnemer minimaal 2 wedstrijden. De wedstrijden worden gespeeld om 2 gewonnen sets.

De kosten bedragen voor de jeugd € 10,- p.p. per onderdeel en voor de volwassenen € 15,00 p.p. per onderdeel.

Aanmelden voor dit toernooi kan nog tot en met 21 december 2013 via www.toernooiklapper.nl  of via www.tenniscentrummeerzicht.nl

Tenniscentrum Meerzicht is gelegen aan het Zalkerbos 320 en telefonisch te bereiken op 079-3517059.

zondag 29 december

Top2000 kerkdienst

Op zondag 29 december 2013 organiseren internetkerk Mijnkerk.nl en de Protestantse Wijkgemeente Zoetermeer Noord een Top2000-kerkdienst.  Een swingende  en ontroerende kerkdienst rond de  top 10 van de meeste spirituele nummers uit de top2000. Denk aan: Tears in heaven, Stairway to heaven, One…

De kerkdienst zal worden gehouden in de aula van het Oranje Nassau College. Parkdreef 282 in Zoetermeer en dominee Jaap van den Akker uit Zoetermeer en dominee Fred Omvlee van internetkerk Mijnkerk.nl  zullen de kerkdienst leiden. De dominees zullen allebei een korte preek houden over hun favoriete religieuze nummer uit de Top2000.

De dienst begint zondagmiddag 29 december om 17.00 uur, in een Top2000 agogo setting.  De school is open om 16.30 uur. Er is na afloop ruime gelegenheid om na te praten, wat te drinken en te eten, muziek te luisteren en een kaarsje op te steken bij de stand van www.mijnkerk.nl

Toegang is gratis. Er zal een collecte gehouden worden voor een goed doel.

maandag 30 december

Tennistoernooi Castellum

Voor tennisliefhebbers is er maandag 30 januari een december, tussen13.00-16.00 uur, op de Playground Castellum in Palenstein. Er wordt in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 14 jaar gespeeld. Tennisrackets zijn aanwezig. Kinderen kunnen zich aanmelden tussen 13.00-13.15 uur en het duurt tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

dinsdag 31 december

Basketbaltoernooi Castellum

Nieuw is het basketbaltoernooi 3 tegen 3, op dinsdag 31 december, bij Playground Castellum in Palenstein. Kinderen kunnen een team met drie vrienden vormen, maar ze kunnen ook alleen komen en dan wordt er ter plekke een team gevormd. Aanmelden tussen 13.00-13.15 uur en het duurt tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

1 januari 2014

Nieuwjaarsduik Noord Aa

Voor het vijfde jaar organiseert de gemeente Zoetermeer in samenwerking met het Rode Kruis, ZFM en de Zoetermeerse Reddingsbrigade de traditionele Nieuwjaarsduik bij het Noord Aa. Wethouder Edo Haan geeft om 13.00 uur het startsein. Ook toeschouwer van dit grootse en unieke feest waarbij veel helden het koude water trotseren zijn van harte welkom.

Opgeven voor de Nieuwjaarsduik kan door een mail te sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Iedereen kan zich na afloop opwarmen aan heerlijke erwtensoep en warme chocolademelk.

donderdag 2 januari

Speelmeer is ijskoud de beste

Kinderen die in het nieuwe jaar een sportief, creatief en een ijskoud dagje uit zoeken, zijn bij Speelmeer aan het juiste adres. Speelmeer organiseert op donderdag 2 januari, van 10.00 tot 16.00 uur, in sportcentrum De Veur ‘Speelmeer is ijskoud de beste!’

Met het thema ‘Speelmeer is ijskoud de beste!’ worden er verschillende sportieve en creatieve activiteiten voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar georganiseerd. Bij sportcentrum De Veur komt een kunstijsbaantje te liggen. Kinderen kunnen de schaatsen onderbinden en goed voor- en achteruitschaatsen leren schaatsen! Er zijn schaatsen aanwezig. Hebben ze het koud gekregen, dan krijgen ze een beker warme chocolademelk en kunnen ze een marshmallows roosteren boven een vuurtje. Ze kunnen zich ook opwarmen door een partijtje voetballen, springen op de luchtkussens en rennen over stormbanen.

vrijdag 3 januari 2014

Voetbal 1 tegen 1

Kinderen die in het nieuwe jaar hun voetbalkunsten willen laten zien kunnen zich opgeven voor ‘Voetbal 1 tegen 1’ op vrijdag 3 januari 2014. Er wordt in de leeftijdscategorieën 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 14 jaar gespeeld. Aanmelden tussen 13.00-13.15 uur en het duurt tot 16.00 uur. Deelname is gratis.

zaterdag 4 januari

Sport, spel & crea

Sport, spel & crea: dat is sporten, spelen en creatieve activiteiten op zaterdag 4 januari. Kinderen tussen 4 t/m 12 jaar zijn van harte welkom. De toegang bedraagt € 1,25. Op vertoon van de ZoetermeerPas is de toegang gratis.

zondag 5 januari

Mieterse fifties workshop

Op zondag 5 januari kunnen kinderen van 6-12 jaar meedoen aan de ‘Mieterse fifties kinderworkshop’ in het Stadsmuseum Zoetermeer. Bij de workshop maken de kinderen een mieters fifties kunstwerk, en maken een reis door de fifties.

Hoe was het om te leven in de jaren ’50? Op welke muziek dansten opa en oma, wat was toen hip om te dragen en wat stond er in de huiskamer? De workshop ‘Mieterse fifties’ is een leuke en leerzame reis door de jaren vijftig.

De workshop begint om 14.30 en eindigt om 16.00 uur. Deelname kost € 4,00 incl. materiaal, iets te drinken en wat lekkers. Er kunnen per workshop maximaal 15 kinderen deelnemen, dus schrijf snel in. Inschrijven kan aan de ontvangstbalie van het museum of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van naam en de datum van de workshop of via tel. 079-3164735.

14.30 – 16.00 uur

Stadsmuseum Zoetermeer, Dorpsstraat 7

Het museum is tijdens de kerstvakantie op 25, 26, 27 en 31 december en op 1 januari gesloten

 

VTC plus

Extra sport- en spel activiteiten op de playground van het Vrijetijdscentrum aan de Voorweg.

10-16 uur, €1,10 voor kinderen van 4 /12 jaar

De dag wordt afgesloten met het Nieuwjaarsdiner voor kinderen! Dit is voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar en kost €2,50. Het diner (met spelletjes natuurlijk!) duurt van 18.30 tot 20.30 uur.

 

Groot Gymfeest

De KNGU organiseert landelijk het Grote Gymfeest, natuurlijk doet ook Pro Patria mee! Op zaterdag 4 januari van 10:00 tot 16:00 uur is het groot feest bij Pro Patria.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-advertenties-

-goede doel-