politieholsterEen 21-jarige man uit Zoetermeer werd vrijdagavond 28 februari op heterdaad aangehouden op verdenking van een woninginbraak op de Vestdijkhove. Een 29-jarige man uit Zoetermeer werd korte tijd later aangehouden. 


Rond 20.00 uur belde een vrouw met de politie die meldde dat er een woninginbraak gaande zou zijn in het huis waar zij verbleef aan de Vestdijkhove. Meerdere politie-eenheden gingen direct ter plaatse.
Op de zolder werd de 21-jarige verdachte aantroffen. Na enig verzet werd hij aangehouden.

Tweede verdachte

Een vrouwelijke getuige had een tweede persoon bij de woning gezien. Het signalement van deze persoon en het type auto waarin hij reed, werd doorgegeven aan andere politie-eenheden. Korte tijd later kon deze persoon door andere agenten worden aangehouden op basis van het signalement.

"Even twijfelde ik of ik de politie moest bellen, maar toch heb ik gebeld en werd serieus genomen. Even later meteen politie in de straat," aldus de getuige.

In de woning werd een tas met meerdere goederen erin gevonden. Bij de 21-jarige verdachte werden ook diverse goederen aangetroffen. De politie onderzoekt de inbraak.

 

-advertenties-

-goede doel-