• OpeningKersthuis 2Met het knippen van het lint, opende wethouder Ter Laak het Kersthuis in het Stadhuis-Forum op zaterdag 8 december. Hiermee werd ook de verkoop van de Magische kerstballen gestart. Met de opbrengst zullen wensen van eenzame ouderen vervuld worden.

 • 20181127 2161In het Forum Café kan je sinds kort ook meespelen met een Ukelele Play along. De activiteit wordt geleid door twee enthousiaste ukelele spelers, Hans Walthaus en Brigitte Berghahn. Met veel bekende songs is het heel makkelijk meespelen, aldus Hans en Brigitte.

 • 4 meisjes 3Opeens beseffen dat je op dezelfde grond als je voorouders loopt. Dat je jezelf dezelfde vragen stelt. We zijn nauw verbonden met ons verleden toont fotograaf Femke Dauderij met een expositie in het Forum Zoetermeer.

 • 20181120 1582Tijdens een netwerkontbijt in het forum konden partners van ZoSamen kennis maken met elkaar onder het genot van een heerlijk ontbijtje in het Forum-Café. ZoSamen is een samenwerking van Palet Welzijn (mantelzorg), Mooi Welzijn (Vrijwilligerswerk) en MEE Zuid-Holland Noord (Cliëntondersteuning), die ondersteuning biedt aan Zoetermeerders.

 • dag van dialoogDe Dag van de Dialoog geeft op woensdag 28 november in het Stadhuis-Forum invulling aan het onlangs ondertekende Handvest voor Compassie. Met als thema ‘Elkaar zien’ kunnen Zoetermeerders met elkaar in gesprek gaan.

 • DSC 4751 288Het Forum Café is geheel vernieuwd, na een periode dat het café gesloten was. Tijdens de Dag van de Ontmoeting werd het Café officieel heropend. Het Forum Café wordt een gezellige en centrale plek waar Zoetermeerders elkaar kunnen vinden.

 • 20181016 122406Zondag 28 oktober vindt de Dag van de Ontmoeting plaats in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer en partners. Van 10 tot 17 uur zijn er in het Forum Café allerlei leuke en gezellige activiteiten en ontmoetingen - grotendeels gratis - waar iedereen aan mee kan doen. Dit hangt samen met de nieuwe koers van het heropende Forum Café onder het thema 'ontmoeting'.

 • Ronn van EttenOktober is de ‘Maand van de Geschiedenis’, met als thema ‘Opstand’. Protesten zijn er in veel vormen en over veel onderwerpen. Zoetermeerse zanger Ronn van Etten zingt op zaterdag 13 oktober in het Forum bekende en onbekende protestliederen. Ronn start om 14.00 uur en de toegang is gratis.

 • bijlage bij persbericht 47 Kinderboekenweek 2018Bibliotheek Zoetermeer organiseert op zaterdag 6 oktober van 10.00 tot 16.00 uur een Kinderboekenfestival in het Forum (Stadhuisplein 1). Deze feestdag, voor kinderen van 4 t/m 11 jaar, vol boeken, theater en creatieve activiteiten is gratis te bezoeken.

 • KinderenVanaf maandag 1 oktober staat het Forum in het teken van opvoeding. De hele week worden er tal van activiteiten en workshops gehouden met dit thema en kun je vragen stellen over opvoeden aan de partners van het Forum, zoals de Opvoedpoli, Kwadraad en Meerpunt.

 • 20180929 133416Life skills bereiden je voor op een zelfstandig leven, hoe regel je je zaken goed? Als je 18 wordt komt er veel op je af, zo moet je vanaf dat moment je eigen zorgverzekering regelen en belastingaangifte doen. Het Jongeren Informatie Punt (JIP) Haaglanden helpt hier graag bij.

 • 20180829 132020Bezoekers van Het Forum Zoetermeer (Stadhuisplein 1) kunnen tot en met 15 september genieten van een bijzondere fototentoonstelling over heden en verleden van de Natuurtuin Zoetermeer gecombineerd met een unieke serie bruidsfoto’s gemaakt in de Natuurtuin of elders in het Westerpark.

 • 20180827 143211Twintig Zoetermeerse woordkunstenaars hebben in augustus in totaal 22 gedichten ingestuurd voor de gedichtenwedstrijd ‘Poëtisch wachten’. De gedichtjes zijn binnenkort te beluisteren via de telefooncentrale van het Forum, de hoofdvestiging van organisator Bibliotheek Zoetermeer.

 • ChaziaMouralieLigtenberg bijlage bij persbericht xxZondag 2 september is Chazia Mourali te gast in de Talkshow Boek&Meer. Chazia Mourali is presentatrice en schrijver van columns en zelfs een toneelstuk. Recent verscheen haar debuut ‘Het einde voor beginners’.

 • bijlage bij persbericht 40 KleuterenVanaf 2 september is de zondagochtend nooit meer saai want vanaf die datum gaat de Bibliotheek van start met kleuteren in het Forum.

 • taalcursus frans zoetermeer 1200x720Ben je op vakantie geweest in Frankrijk en wil je volgend jaar toch wat meer kunnen zeggen dan ´Bonjour´ en ´Merci´? Op donderdag 30 augustus van 17.00 uur tot 20.00 uur presenteren de docenten van de Volksuniversiteit hun aanbod op de informatieavond in het Forum.

 • verliesverwerking ty williamsBibliotheek Zoetermeer, Monuta en lokale organisaties hebben de handen ineen geslagen om in het Forum een Ontmoetingspunt Verlies te ontwikkelen. Op vrijdag 17 augustus om 13:00 uur vindt in het Forum Café de officiële overhandiging plaats van een cheque van €1.000 waarmee Monuta dit initiatief ondersteunt.

 • 20180713 130949Staatssecretaris Raymond Knops gaf samen met partners uit de digitalisering vrijdag het startsignaal voor NL DIGIbeter. De Agenda Digitale Overheid wil de digitale dienstverlening van de overheid verbeteren en zorgen dat alle Nederlanders hierin mee kunnen komen.

 • 20180626 163638In de hoofdbibliotheek is een heel bijzondere expositie te zien van de meest uiteenlopende en creatieve theemutsen. De theemutsen zijn gemaakt door Charlotte Hensen-Lok en de expositie is nog tot 16 juli te bekijken.

 • 4VLayNgdOnderzoeksprogramma De Monitor (KRO-NCRV) organiseert samen met Forum Zoetermeer een Monitor Meeting over ouderenzorg. Patiënten kunnen door medische ontwikkelingen veel ouder worden, maar leveren in op hun onafhankelijkheid. Wanneer is doorbehandelen niet meer zinvol?

-goede doel-