20181029 190536
Dertien kumite karateka van Budoschool Kai Sei hebben afgelopen weekend deelgenomen aan de ONKJ/Dutch Open for Youth 2018 te Almere. Dit internationale kata en kumite kampioenschap van de KBN telde dit jaar bijna 550 deelnemers in diverse categorieën.

Het was een zwaar toernooi; de ONKJ was door de Karate-do Bond Nederland voor alle selecties aangemerkt als meetmoment voor deelname aan E(J)K en W(J)K. Met 4 maal goud, 2 maal zilver en 5 maal brons en de 7e plek in het medaille klassement (ruim 60 sportscholen) was dit voor de Kai Sei karateka en coaches een enorm succes.

Zaterdagmiddag stonden de categorieën kumite U16 (cadetten 14-15 jaar), U18 (junioren 16-17 jaar) en U21 (18-20 jaar) op het programma.
Voor Kai Sei gingen Wissal, Belinda Haddish, Marin, Sarah Hagenaar, Sharon Jellema, Bob, Kai Krul, Chomar, Anika Monte, Mex en Kosta Pappaioannou de wedstrijdvloer op. Belinda, Sharon, Kai en Kosta verloren in hun eigen categorie de eerste wedstrijd. Omdat de tegenstanders strandden in de voorrondes, was er geen herkansing voor de vier Kai Sei’ers.

In de categorie meisjes U16 -54 kilo startte Mex Onderwater voorzichtig, maar het zelfvertrouwen groeide. Uiteindelijk heeft ze al haar wedstrijden in de voorrondes gewonnen en stond ze in de finale. Ook deze won ze overtuigend, met goud als resultaat. Wissal el Boudakhani en Marin Hagenaar kwamen beiden uit in de categorie meisjes U16 +54 kilo. Na winst in de voorrondes, kwamen de teammaatjes in de halve finale tegenover elkaar te staan. Wissal besliste deze wedstrijd in haar voordeel, waarmee zij zich plaatste voor de finale. Marin kon zich door de verliespartij gaan opmaken voor de B-finale in de herkansing. Ze wist zich goed op te laden voor haar laatste wedstrijd, trok de winst naar zich toe en behaalde daarmee het brons. In de finale toonde Wissal zich de sterkste; de mooie eindstrijd werd door haar gewonnen en daarmee was het goud binnen. In de categorie meisjes U18 +59 kilo verloor Sarah nipt haar eerste wedstrijd van de latere finalist, waarmee ze zich plaatste voor de herkansing. De laatste, zeer spannende wedstrijd, trok Sarah naar zich toe en het brons was voor haar.
Na winst in de voorrondes verloor Bob Kremers, in de categorie heren U21 -75 kilo, de halve finale van de latere finalist. Hij plaatste zich hiermee direct voor de B-finale, de strijd om het brons. Helaas kon zijn tegenstander vanwege een blessure niet draaien (kiken) en kreeg Bob deze partij gewonnen.
De categorie heren U21 -60 kg werd gedraaid met het Round Robin systeem. Na een overtuigende winstpartij en een nipt verlies tegen de huidige (Open) Nederlands Kampioen in zijn tweede wedstrijd, behaalde Chomar Mateda het zilver.

Ook in de team wedstrijden wisten de karateka prijzen te pakken, het cadet boys team haalde brons, de meiden zilver. Het girls team U12 wist het goud te behalen.