Voetbal - SV DSO heeft een onnodige nederlaag geleden tegen Voorschoten’97 in de tweede klasse. Lang leek SV DSO op weg naar een overwinning, maar kreeg in de blessuretijd de deksel op de neus, 3-4. De Zoetermeerders snakte naar de drie punten, maar het mocht niet zo zijn.

DSOSV DSO snakte naar een zege in het mooie voetbalweer op de zaterdagmiddag, tot nu had SV DSO alleen de eerste competitiewedstrijd gewonnen. De Zoetermeerders begonnen onder toeziend oog van 200 toeschouwers voortvarend tegen Voorschoten '97. De supporters zaten nog maar net op de tribune of Jeffrey Flohr schoot de Zoetermeerders van grote afstand door middel van een vrije trap via de onderkant van de lat op voorsprong, 1-0. Tien minuten later kreeg SV DSO een terechte strafschop die door Leslie van den Berg feilloos via de binnenkant van de paal binnen werd geschoten, 2-0. Voorschoten’97 ging vervolgens in een leuk duel die gevaarlijke momenten voor beiden doelen kenden op jacht naar de aansluitingstreffer. Deze aansluitingstreffer kwam er ook in de 23e minuut via een klutssituatie voor het SV DSO doel, 2-1.

De voorsprong werd echter razendsnel weer verdubbeld door Rodney Ebing, die een lange bal van achteruit knap verlengde, 3-1. Vlak voor rust kon Kevin Cameron SV DSO op een geflatteerde 4-1 zetten, maar Voorschoten’97 keeper Kevin Koek bleek attent.
SV DSO geeft duel uit handen.

In de beginfase van de tweede helft nam SV DSO het initiatief in de wedstrijd en kreeg via Van den Berg en Richardson een aantal goede mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, dit gebeurde echter niet. In de 56e minuut leek Voorschoten’97 uit het niets een hernieuwde aansluitingstreffer te forceren, maar deze werd tot opluchting van onder andere het DSO publiek afgekeurd. De thuisploeg leek na dit moment op weg naar een eenvoudige zege, ware het niet dat Voorschoten’97 in de 74e minuut alsnog terug in de wedstrijd kwam door een afstandsschot die in de verre hoek belandde. Hierdoor kreeg Voorschoten’97 weer hoop in een goed resultaat.

De Zoetermeerders riepen de problemen over zichzelf af en kreeg de gelijkmaker uiteindelijk in de 81e minuut te verwerken via een corner die niet kon worden weggewerkt. Het spectaculaire duel kreeg een passend slot, in een hele open slotfase kreeg voornamelijk SV DSO kansen op de winnende treffer, waaronder Roel Stoffels die van grote afstand net geen doel trof. In de dying seconds van het duel kreeg SV DSO tegen de verhouding in zelfs de deksel op de neus. Mede vanwege de aanvallende intenties van SV DSO kreeg de linksbuiten van de bezoekers veel ruimte en zorgde na een mooie actie zelfs nog voor de 3-4 in de blessuretijd. Niet veel later werd afgefloten, waardoor SV DSO een zure nederlaag leed.

SV DSO staat nu op een 12e plek in de competitie.

Volgende week krijgt SV DSO de kans om zich te revancheren op bezoek bij Valken’68 en zodoende de tweede zege van het seizoen te bewerkstelligen. Dit duel begint om 14:30.

Verslag: Dennis Molenaar