fczoetermeerFCZ moest het afgelopen zaterdag thuis opnemen tegen TOGB uit Berkel Rodenrijs. Vooraf werd gedacht TOGB makkelijk aan de kant te kunnen zetten, maar het werd uiteindelijk een zwaarbevochte overwinning voor FCZ in de 4de klasse C.

Met sterspeler Ali Boussaboun in de basis startte FCZ de eerste helft voortvarend. FCZ begon meteen scherp en kreeg in de zevende minuut een vrije trap mee. Ali Boussaboun wist de bal beheerst in te schieten. Vijf minuten later mocht wederom Boussaboun aanleggen voor een vrije trap na een slim uitgelokte overtreding. De oud-prof faalde niet (2-0). FCZ bleef goed spelen maar een schwalbe van TOGB zorgde voor een penalty tegen, waaruit de 2-1 binnen viel. TOGB kwam na de aansluitingstreffer wat beter in zijn spel en de wedstrijd golfde op en neer met de nodige kansen voor beide clubs. Maar FCZ wist de voorsprong mee de kleedkamer in te nemen.

FCZ begon de 2e helft matig en gaf een paar goede kansen weg aan TOGB, maar die wisten er zich geen raad mee. Daarentegen kreeg spits Romar Schut Van FCZ in de beginfase van de 2de helft maar liefst drie opgelegde kansen in nog geen vijf minuten tijd maar wist telkens te falen. Toch bleef FCZ hoopvol telkens weer de aanval zoeken. Een prachtige rush van Ramzi Annaji van zijn eigen 16 tot aan de cornervlag was al fraai, maar zijn voorzet waaruit Houssie El Zeryou kon binnen tikken was op zijn minst even mooi. Na de bevrijdende 3-1 liet FCZ de teugels een beetje vieren wat tot grote kansen leidde voor TOGB. Maar de club uit Berkel Rodenrijs ging de gehele wedstrijd te slordig met zijn kansen om. Doelman Nordin Ypey zorgde in het laatste kwartier nog voor een paar fraaie reddingen anders had de einduitslag er alsnog anders uitgezien. Met hang en vlieg werk kon FCZ de overwinning uiteindelijk binnen slepen (in blessuretijd kreeg FCZ zelf nog 2 rode kaarten). Eindstand FCZ- TOGB 3-2.

FCZ staat nu op een 5e plek in de 4e klasse C .Volgend weekend speelt FCZ uit tegen Haagse Hout in Den Haag.

Opstelling FCZ: Nordin Ypey, Luisgino kopra, Jeroen Corstanje, Ali Boussaboun, Billy Oudshoorn,Dennis Wareman, Ramzi Annaji, Houssie El Zeryou,Lando van Duyn, Romar Schut en Samir Oulhani.

Reserves: Danny Dogger, Joram Vermond en Marchiano Hagenaar.

Verslag: Rewin Hoeblal.