Voetbal - FCZ 1 speelt vanaf dit seizoen in de zaterdagdivisie (4C). De Zoetermeerders stellen hoge eisen dit seizoen, namelijk het kampioenschap behalen en meteen promoveren.. Maar de club uit Rokkenveen kende een uitermate slechte start van het seizoen.

fczoetermeerMet veel nieuwe jeugdspelers en zonder sterspeler Ali Boussabon (vakantie) in het eerste elftal begon FCZ thuis zijn wedstrijd tegen KSD Marine uit Den Haag. FCZ begon erg slordig aan de wedstrijd met de nodige fouten. KSD daarentegen begon meteen met verzorgd countervoetbal. FCZ kreeg al in de 20ste minuut de deksel op zijn neus. KSD profiteerde van de vele Zoetermeerse fouten en een schot van 20 meter werd gekeerd maar ging er in de rebound alsnog in (0-1). FCZ kwam niet aan zijn spel toe en kon enkel de lange bal hanteren. KSD loerde geduldig op zijn kansen en die kwam er bijna ook in de 37ste minuut. Een lobbal zorgde bijna voor de 0-2 (keeper stond te ver voor zijn doel), maar de bal zeilde net over. Ruststand 0-1.

Tweede helft

FCZ begon de 2e helft wederom erg matig. Na nog geen 20 sec in de 2e helft stond het bijna 0-2, een hard schot van buiten de 16 ging maar net naast. Vanaf dat moment ging FCZ beter spelen en kreeg zowaar kansen. In de 58ste minuut mocht FCZ de verdiende 1-1 aantekenen. De bal kwam wat gelukkig in de 16 voor de voeten van Hamza Annaji, die beheerst wist af te ronden. Na de 1-1 ging FCZ vol op de aanval, wat tot een paar grote kansen leidde en in de 63ste minuut kwam dan ook de verdiende voorsprong (Billy Oudshoorn met een knappe lobbal). Na de 2-1 werd de wedstrijd steeds harder, maar FCZ hield de voorsprong vast tot in de slotfase. Door onoplettendheid van FCZ kon KSD in de 85ste minuut toch gelijk maken. FCZ leek genoegen te nemen met een gelijke stand, alleen KSD dacht daar anders over. In de blessuretijd wist KSD toch de volle drie punten te pakken en FCZ met lege handen achter te laten.. Al met al een erg teleurstellend begin voor de Zoetermeerders. Eindstand FCZ- KSD Marine 2-3.

Volgend weekend speelt FCZ zijn eerste stadsderby in de zaterdagdivisie, uit tegen sv Oosterheem (aanvang 14;30).

Opstelling

Opstelling FCZ : Nordin Ypey, Samir Oulhani, Romar Schut, Billy Oudshoorn, Danny Dogger, Dennis Wareman, Ramzi Annaji, Houssie El Zeryou, Jeroen Corstanje, Joram Vermond, Lando van Duin. (Reserves: Luisgino Kopra, Marchiano Hagenaar, Jelmer de Boer en Sharwin Mohabier).

Verslag : Rewin Hoeblal