20180923 143700

Een selectie van negen karateka van Budoschool Kai Sei heeft zaterdag 22 september deelgenomen aan de Lion-Cup 2018 te Luxemburg. Dit grote internationale kata en kumite toernooi telde dit jaar bijna 1100 deelnemers in diverse categorieën. 

In de categorie heren senioren -67 kg verloor Chomar Mateda zijn eerste partij, zijn herkansingspartij wist hij ook niet te winnen. Bob Kremers kwam eveneens in de herkansingsronde terecht, maar dan in de categorie heren senioren -75 kg. Met een reeks winstpartijen van 1-0, 15-6 (drie ippons!) en een laatste overtuigende 6-0 was het brons voor hem. 

Sarah Hagenaar en Sharon Jellema kwamen uit in de categorie meisjes U18 +59kg. Sharon vocht een zeer goede eerste partij, maar na een gelijke stand van 0-0 verloor ze deze op hantei (scheidsrechterbeslissing). Haar tegenstander kwam niet verder, waardoor er geen herkansing meer was voor Sharon. Sarah won haar eerste twee wedstrijden overtuigend met 4-0 en 7-0, maar verloor in de poulefinale (halve finale) met 0-2 van haar Deense tegenstander. Sarah mocht het opnemen tegen de finaliste van de herkansingsrondes en in een zinderende B-finale, met een eindstand van 2-2 in het voordeel voor Sarah, omdat zij het eerste punt gescoord had (senshu), veroverde zij het brons.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-