20180923.WVZ dames 2 estafette team

Het dames estafette team


WVZ heeft afgelopen zondag het zwemseizoen geopend met deelname aan de Nederlandse Estafette Kampioenschappen Senioren 2018. WVZ was present met twee dames teams en één herenteam; in totaal reisden 21 zwemsters en 11 zwemmers af naar Eindhoven.


In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion wordt traditioneel het zwemseizoen geopend met de Estafette Kampioenschappen. Bij aanvang van de start werd een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van het treinongeluk in Oss afgelopen week.

20180923.WVZ inzwemmen NEK  20180923.WVZ heren estafette team 

Voor de meeste zwemmers is dit de eerste wedstrijd na het zwemreces. Een goed moment voor de zwemmers om te bezien hoe het met vorm staat na de eerste trainingsweken. Naast het competitieve element is het ook een gezellig team evenement. Zo worden de kampioenschappen afgesloten met de 10x100m vrije slag (fun) estafettes.

Voor het eerste dames team was het spannend of zij het brons zouden kunnen pakken. Helaas bleven de dames op de vierde plaats steken. Het heren team was als 11e geplaatst en klom op naar de 7e plaats; het tweede dames team eindigde op de 24e plaats. Al met al een goede seizoenstart voor de wedstrijdzwemmers van WVZ.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

 

-advertenties-

-goede doel-