Za1 2018 09 15 Rde BruinOp een zonovergoten zaterdagmiddag speelde DWO zijn derde en laatste poulewedstrijd voor de beker tegen Krsv Vredenburch (Vred) uit Rijswijk. Bij winst op deze vierde klasser zou DWO eerste worden in hun bekerpoule maar dat verliep iets anders.

Net zoals vorige week zijn het de bezoekers die een eerste vrije kopkans krijgen. Na een vrije trap voor de thuisploeg kopt Dylan de Haan via de bovenkant lat over. Ook Robin de Bruin ziet zijn kopbal net over het doel gaan. DWO heeft een veldoverwicht, is meer in de aanval en Vred moet dit geregeld corrigeren door het maken van vervelende overtredingen. De goed fluitende scheidsrechter hield de kaarten echter op zak. Een schot van Ramon Wegner moet de keeper van Vred tot corner verwerken. Na een half uur spelen volgt de 1 -0. Een voorzet van Dayson Belfor schramt nog het hoofd van Dylan De Haan, waarna de bal bij de tweede paal bij Kevin Mbemba terecht komt en snoeihard uithaalt. Vlak voor rust, na een interventie van Jeroen Farber, wil Dylan de Haan uithalen voor een schot maar wordt nog net op tijd door een verdediger van Vred geblokt. Ruststand 1 – 0.

Tweede helft

Niks geen zorgen om met een voorsprong aan de tweede helft te beginnen, maar daar kwam snel verandering in. De achterhoede van DWO is niet helemaal bij de les. Vergelijk het maar met propjes gooien en met elastiekjes schieten in de klas als de leraar iets probeert uit te leggen. In de 51ste minuut komt Vred langszij door een doelpunt vanaf de 5 meter lijn door Richard van Trier. In een daarop volgende tegenaanval schiet Dylan de Haan op de paal. Met nog ruim een kwartier te spelen valt de bal achter de verdediging van DWO. Sebastiaan Brussen is te laat en Joey van Zwam tikt de bal het doel in. Tussenstand 1 - 2. Niet voor lang kan Vred genieten van deze voorsprong want Dylan de Haan schiet de gelijkmaker binnen na een pass van Keanu Poulo.

Deksel op de Neus

In de laatste tien minuten als het scorebord op 35 minuten blijft staan is DWO de scherpte en concentratie voorin kwijt. Kevin Mbemba verzuimt tot drie keer toe om een zuivere voorzet te geven waarna een 1 tegen 1 positie zou zijn ontstaan of een vier tegen twee positie zou zijn ontstaan. DWO krijgt ten slotte de deksel op de neus als de bal na een corner van Vred voor het goal langsgaat en de bal bij de tweede paal door Davy Lukasse wordt binnen geschoten. Eindstand 2 - 3.

Conclusie

DWO heeft het in de tweede helft laten liggen door een gebrek aan concentratie achterin om op de beslissende momenten kordaat te verdedigen en voorin heeft men meerdere keren verzuimd om een goede beslissende eindpass te geven. DWO is uitgeschakeld voor de beker en kan zich volledig gaan richten op de competitie.

Volgende wedstrijd

DWO begint 22 september om 14.30 uur de competitie met een uitwedstrijd tegen het gepromoveerde Alphia uit Alphen aan den Rijn.

15-09-18 Bekerwedstrijd s.v. DWO – Krsv Vredenburch. Ruststand: 1 – 0: Eindstand: 2 – 3.