SV DSO heeft de laatste bekerwedstrijd uit de poulefase verloren van ARC. In de eerste helft waren er weinig kansen, veel overtredingen en twee gele kaarten. Kort na rust vielen de doelpunten en zag DSO de uitschakeling in de beker snel naderen.

DSO   ARC

SV DSO heeft de laatste bekerwedstrijd uit de poulefase verloren van ARC uit Alphen aan den Rijn, met 0-2. Dit was de tweede nederlaag in drie wedstrijden en dat werd de Zoetermeerders fataal. Beide doelpunten vielen kort na rust.
De eerste helft werd gekenmerkt door veel overtredingen, twee gele kaarten, een warrig fluitende scheidsrechter en weinig kansen voor beide doelen. ARC, uitkomend in de eerste klasse, had niet verassend het meeste balbezit, maar creƫerde desondanks geen uitgespeelde kansen in de eerste helft.

Uit een corner was SV DSO aan de andere kant wel heel dichtbij een doelpunt, de bal kon ternauwernood van de lijn worden gekopt. ARC kwam aan het einde van de eerste helft wel met een klein slotoffensief, maar ook dit resulteerde niet in grote kansen. Rond de 150 toeschouwers zagen in het lekkere voetbalweer een spannende eerste helft en lieten regelmatig van zich horen vanaf de tribune.

Diezelfde toeschouwers waren pas net terug voor de tweede helft en de openingstreffer werd gescoord in de 47e minuut. De razendsnelle rechtsbuiten van ARC kon na een mooie loopactie op rechts vrij binnen schieten, via de binnenkant paal ging de bal in het doel, 0-1. In de 54e minuut kreeg ARC zelfs een kans om op 0-2 te komen door middel van een strafschop. Dit gebeurde ook en de stand werd hiermee verdubbeld. Dit leek op dat moment de beslissing in de wedstrijd gezien het spelbeeld en het uiterst effectieve ARC.

DSO spelers herpakken zich knap

De Zoetermeerder waren vervolgens een aantal minuten de draad kwijt en moesten even vrezen voor nog meer tegentreffers, dit bleef SV DSO bespaard, maar resulteerde wel in een ontevreden trainer Oscar Biesheuvel die enkele spelers wees op de gemaakte afspraken. Vervolgens herpakte SV DSO zich knap en kreeg een aantal grote kansen op de aansluitingstreffer. Een grote schotkans, een 1-op-1 situatie met de keeper en een open schotkans leverden allemaal geen treffer op, tot opluchting van de Alphenaren. Deze kregen nog wel een aantal maal de kans door een counter op 0-3 te komen, maar dat gebeurde niet.
Zodoende is SV DSO uitgeschakeld in het bekertoernooi en kan zich gaan richten op de competitie die volgende week van start zal gaan. SV DSO eindigt het bekertoernooi met drie punten uit drie wedstrijden.

Verslag: Dennis Molenaar