20180123 191505De Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU) heeft vorige week Pro Patria Zoetermeer officieel erkend als Talenten Opleidings Centrum (TOC). Ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst vond plaats in de turnhal van Pro Patria.

DMT voorronde Oosterburg 1Onder leiding van trainster Karin van der Zijde verscheen een groep gymnasten van Pro Patria aan de start van de voorronden voor het Dubbel Mini Trampolinespringen (DMT). De springers hebben een prima prestatie geleverd bij deze voor hen nieuwe wedstrijden.

20180121 121987Twee Zoetermeerse meiden komen voor Nederland uit op het WK ijshockey in Mexico. Op dinsdag 30 januari komen zij uit tegen de sterke tegenstander Spanje. Larissa en Eline zijn speelsters voor Oranje 'Under 18'. Voor hun vertrek spraken wij over hun verwachtingen op het WK.

benjamins dames sistaZaal Kardolus was met een 5 koppige afvaardiging vertegenwoordigt op het jaarlijkse SISTA – USC toernooi in Amsterdam afgelopen zaterdag. Het SISTA-USC toernooi  is een door de Stichting Internationaal Schermtoernooi Amsterdam georganiseerd toernooi voor  de jeugd op de wapens Floret en Degen. Er waren dit jaar meer dan 150 deelnemers.

Za1 2018 01 27 3DWO speelde zaterdag de laatste competitiewedstrijd van de heenronde tegen LSVV’70 (LSVV- Leidse Studenten Voetbal Vereniging) uit Leiden. DWO speelde een prima eerste helft en wist daar een voorsprong op te bouwen die de Leidse vereniging niet meer kon afbreken.

taverzo ettucupAanstaande zondag staat de thuiswedstrijd op het programma van Taverzo tegen het Franse Istres TT. De ploeg uit de Franse Pro A ging op de uit-wedstrijd pijnlijk onderuit, waardoor de kansen voor de ploeg uit Zoetermeer aanzienlijk groter zijn dan verwacht.

IMG 20180121 WA0000Karateka van Kai Sei streden afgelopen zondag op de officiële NK Teams 2018 van de Karate-do Bond Nederland in Apeldoorn. Kai Sei deed mee met drie eigen teams en had vechters uitgeleend aan collega clubs, zowel de eigen teams als gastvechters wisten diverse klinkende resultaten te behalen.

EK padelDrie tennisspelers van ALTV, die zich de laatste jaren met name hebben toegelegd op de in opkomst zijnde racketsport Padel, hebben, deel uitmakend van het Nederlands veteranen team, mooie successen behaald op een groot internationaal toernooi in Finland.

glow in the dark 2018Tennisvereniging ALTV organiseerde voor de tweede maal het zogenaamde ‘Glow in The Dark’ tennisfestijn. De Luchthal aan het Vernedepark werd zaterdagavond slechts verlicht met UV-lampen, waardoor alleen de ballen, het net en de lijnen wit oplichten.

Sporttalent1 2De Zoetermeerse karateka Rayan Laghmich (11 jaar) uitkomend voor Unity99 is door Nihon Sport verkozen tot landelijk sporttalent 2017. Nihon Sport, een bedrijf dat vechtsportartikelen verkoopt, distribueert en produceert, heeft de 'Jan Wetzer Stimuleringsprijs' in het leven geroepen ter nagedachtenis aan oprichter Jan Wetzer.

-advertenties-

-goede doel-