Tim Lamboo maakt vijf doelpunten tegen TOGB uit Berkel en beslist de streekderby in het voordeel van DSO. De Zoetermeerders speelde tegen de ploeg uit Berkel in de tweede ronde van de KNVB-districtsbeker. De wedstrijd was naar het kunstgras verplaatst omdat het hoofdveld blank stond door de vele regen.

In de streekderby tussen het Zoetermeerse DSO en TOGB uit Berkel was er één speler uit de equipe van Faizel Soekhai die met kop en schouders boven iedereen uit stak. De nummer elf uit de ‘Stal van Soekhai’, Tim Lamboo, was goed voor alle vijf de doelpunten van zijn ploeg. DSO was zaterdag een maatje te groot voor de Berkelaren.

Zaterdag stond de tweede ronde op het programma van het toernooi om de KNVB-districtsbeker. De thuisclub TOGB verloor vorige week van met 6-3 van BVCB en DSO wist na een 0-2 achterstand toch de overwinning (3-2) binnen te slepen. Afgelopen seizoen stonden beide ploegen ook al tegenover elkaar in dezelfde bekerronde en die wedstrijd werd met 3-0 gewonnen door DSO. De wedstrijd was vanwege de enorme regenval van de laatste dagen verplaatst naar het kunstgras, omdat het hoofdveld niet bespeelbaar was. Vanaf de aftrap legden de mannen van Soekhai de thuisploeg het spel op. Na drie minuten was het al raak. Een pass van Vincent Visser belandde voor de voeten van Tim Lamboo, die niet twijfelde en Sven van Hees het nakijken gaf: 0-1.

DSOTOGB
De nr 11 Tim Lamboo scoort

TOGB probeerde hierna wel wat terug te doen, maar de pogingen werden vaak al op het middenveld gepareerd door de Zoetermeerders. Na een kwartier spelen moest sluitpost Sven van Hees opnieuw in actie komen. Een schot van Tim Lamboo kon hij ternauwernood tot corner werken, waaruit opnieuw Lamboo gevaarlijk werd met een goede kopbal. Twee minuten later bleek diezelfde Lamboo toch te lastig voor de achterhoede van TOGB. Een aanval vanaf de rechtervleugel werd door Jeremy Burke zodanig voorgegeven dat Lamboo de bal direct op zijn ‘pantoffel’ kon nemen. Van Hees wist deze volley nog te keren, maar in de rebound was het toch weer de nummer elf van DSO die binnen twintig minuten spelen zijn tweede doelpunt op zijn naam schreef. En het zou nog mooier worden voor Lamboo, want ook de andere drie doelpunten waren van zijn schoen. De enige kans die TOGB kon bewerkstelligen was van Emircan Bagcan, die door zijn middenveld in stelling werd gebracht maar het net uiteindelijk niet wist te vinden. Na 45 minuten gingen beide ploegen met een 0-3 stand richting de kleedkamer voor de verplichte rustperiode.

Na de doelwisseling ontstond al snel weer de eerste kans voor DSO nadat Jeremy Burke net buiten het strafschopgebed onderuit werd gehaald. Tim Lamboo krulde de bal echter net naast de paal. Een fout in de Berkelse defensie werd, opnieuw door the man of the match Tim Lamboo, afgestraft en vijf minuten later scoorde hij zijn vijfde treffer. Dat was dan ook het moment dat de formatie van Soekhai de concentratie begon te verliezen en te gemakzuchtig werd. Er ontstond wat meer ruimte in de laatste tien minuten van de wedstrijd, waardoor Vince Luyken en Emerican Bagcan de score konden verkleinen tot 2-5. Aan Berkelse kant was keeper Sven van Hees de beste man van zijn ploeg.

Door het verlies van RKDEO zijn zowel BVCB als DSO zeker van de volgende ronde. Laatstgenoemde twee ploegen treffen elkaar volgende week zaterdag om 14.30 uur op sportpark Bentwoud.