Fietsen en skaten

Fietsers en skaters kunnen uitstekend terecht op de vele mooie fietspaden in Zoetermeer. De fietspaden zijn goed onderhouden en vaak geasfalteerd. De fietsbewegwijzering is up-to-date en compleet.

 

Fietsen

Tour Vereniging Zoetermeer `77 heeft een aantal routes uitgezet in Zoetermeer. De routes variëren in lengte van 15 tot 50 km.

- Ronde van het Groene Hart (15 km)
- Ronde van het Groene Hart (30 km)
- Ronde van het Groene Hart (50 km)

Er zijn ook fiets routes verkrijgbaar bij het Toeristisch Informatiepunt, de bibliotheek en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

  

Fiets App Beleefroutes

De BeleefRoutes app is gratis met de smartphone te downloaden in de App store (Iphone) en Google Play (Android). De provincie Zuid-Holland financiert de fietsroutes via het programma Stadlandroutes. Wie geen smartphone heeft kan de route ook volgen via de fietsknooppunten die bij het beginpunt staan aangegeven.

De Stad & Polder Route begint aan de Broekweg, de oudste straat van Zoetermeer. Daarna wordt de fietser door het polder- en veenweidegebied geleid dat aan de stad grenst. De route voert langs eeuwenoude wegen, watergangen en gemalen. Verder is er nieuw ontstaan bos te zien, kunst, grazige weiden met schilderachtige boerderijen.

De Voorweg is het start- en eindpunt voor de Stad & Park Route. De fietser komt dan eerst oog-in-oog met Park Meerzicht te staan. Daarna gaat de tocht door het Westerpark, langs golfbaan BurgGolf en over de burgemeester Jan Waaijerbrug naar de Nieuwe Driemanspolder.

 

Mountainbike

Uitdagend Mountainbike parcours door onder andere het Buytenpark.

De ATB-route gaat afwisselend door polderlandschap, bosjes, weilanden, een recreatiegebied, langs water en over dijkjes in het buitengebied tussen Zoetermeer, Leidschendam en Leiden. De route van ongeveer veertig kilometer is gemarkeerd met het internationale ATB-logo. De track daagt zowel de beginner als de gevorderde uit.

Mountainbike route

Ayers Rock
Buytenparklaan 14
2717 AX Zoetermeer

  

Routeplanner

Er zijn in Zoetermeer diverse fietsknooppunten waar u kunt starten met een fietstocht.

Met de routeplanner fietsknooppunten kunt u uw eigen route samenstellen langs de fietsknooppunten van Zuid-Holland. Selecteer uw beginpunt en klik vanaf daar op de fietsknooppunten die u wilt aandoen. De routeplanner stelt uw route samen en geeft aan hoeveel kilometer de totale route wordt. U kunt uw route vervolgens uitprinten.

www.fietseninzuidholland.nl

Ook de fietsersbond heeft een gemakkelijke routeplanner waarmee u zelf een mooie fietsroute kunt uitstippelen: www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner

  

Skaten en skeeleren

 Zoetermeer is uitermate geschikt om te skeeleren, roller-skaten of inline-skaten. Al skatend/skeelerend kunt u genieten van het mooie landschap, de polder, de parken en vele architectonische hoogstandjes.

Er zijn verschillende routes, die speciaal zijn gemaakt om op een sportieve manier van de Zoetermeerse natuur te genieten. Deze zijn te verkrijgen bij Stadhuis, bibliotheken, en Floravontuur Promotie Zoetermeer.

Floravontuur Promotie Zoetermeer heeft drie skate/skeeler routes samen gesteld, die variëren van 15 tot 25 km.

  

Skatebaan

Aan de rand van het Burgemeester Vernèdesportpark, naast de Driesprong bestaat al jaren een skatebaan. Naast de multi-funbox valt ook de 16 meter lange gebogen curb direct op. Verder staan in dit park een 7,5 meter brede quarter, een rail van 3 meter en een bank/quarter van 6 meter breed.

Ook in Het Binnenpark in de wijk De Leijens vindt u een multifunctionele skatebaan.

-goede doel-