PvdA Zoetermeer over Schaalsprong

 

Schaalsprong PVDA

De PvdA vindt dat “we moeten waken voor megalomane wethouders, die zich alleen blindstaren op beton en bakstenen en glimmende gevels, op harde infrastructuur. Minstens zo belangrijk, en misschien nog wel belangrijker, is dat we focus houden op mens en maatschappij: op de sociale infrastructuur die van zo’n schaalsprong de gevolgen ondervindt."

Want niet gebouwen of wegen, maar mensen maken Zoetermeer, vindt de PvdA.  "Zonder mensen geen woningen, geen banen, geen kantoren, geen scholen, geen winkels, geen wegen, geen verkeer, geen sportverenigingen of cultuurinstellingen.” 

Vooral slim

  • PvdA vindt dat Zoetermeer is in 2050 vooral een slimme stad moet zijn:
  • Met een slimme economie: die bijdraagt aan innovatie en ondernemerschap. Meer banen, meer bedrijven! En niet alleen op HBO- of WO niveau, ook productiebanen voor onze mbo-ers. Iedereen werkt en doet mee en niemand leeft in armoede.
  • Met slimme mensen: we hebben meer onderwijs naar Zoetermeer gehaald en maken een leven lang leren mogelijk. Jongeren vinden snel een woning en blijven in de stad.
  • Met een slimme overheid: een toegankelijk stadsbestuur, een goede snelle service en echte inwonerparticipatie.
  • Met slimme mobiliteit: Zoetermeer is prima te bereiken met de auto of met de fiets, en super innovatief m.b.t. openbaar vervoer.
  • Met een slimme omgeving: schoon, CO2-neutraal, met bescherming van de groene ruimte en de biodiversiteit, met gesloten water- en afvalketens.
  • En, last but not least, met slim leven: Zoetermeer kent in 2050 een hoge levenskwaliteit m.b.t. zorg, cultuur, veiligheid en maatschappelijke samenhang. Er zijn ontmoetingsplekken in de wijken, er is een goede integratie van oud- en nieuwkomers. Radicalisering is een echo uit het verleden. "Wat ons op het gebied van IT gaat brengen weet niemand, want de ontwikkelingen op dat gebied gaan onvoorstelbaar snel. Maar Zoetermeer is in 2050 een voortrekker op dit vlak, een koploper op het gebied van technische én sociale innovaties," aldus de PvdA.

-advertenties-

-goede doel-