GroenLinks over Schaalsprong

Schaalsprong Groenlinks

  

Belangrijkste gebieden

Voor GroenLinks liggen de belangrijkste gebieden buiten de stad. “Het platteland buiten de stad is nu een groene graswoestijn. Er is weinig werkgelegenheid, relatief veel CO2 uitstoot, de mest in de weilanden en het gif op de akkers vermoorden het planten- en dierenleven. Het gebied lijdt aan verdroging, terwijl wij ons suf pompen. Het polderwater is verontreinigd, en dat water pompen we in de Zoetermeerse Plas, waar de Blauwalg regeert," aldus de partij. GroenLinks wil rondom Zoetermeer een grootschalig metropoolpark ontwikkelen, waar natuur, landbouw en recreatie samenwerken. 

Sociale voorzieningen

GroenLinks wil wijken een hart geven. Iedere wijk krijgt een eigen centrum als knooppunt van een netwerk van sociale en culturele voorzieningen. Daar vindt ons verenigingsleven onderdak. Mensen voelen zich daar welkom en thuis. Ze beginnen in de wijken waar verpaupering dreigt. Het stadshart is wat de naam al aangeeft. Het hart van de harten met de bovenwijkse voorzieningen. 

Duurzaamheid

Het klimaatbeleid van de gemeente moet actiever, vindt GroenLinks. Duurzaam beleid is meer dan de CO2 uitstoot alleen. Volgens GroenLinks zal ook de biodiversiteit moeten worden hersteld, onze leefomgeving schoon gemaakt. 

Groen

De verstening van onze stad, bedreigt de leefbaarheid, verhoogt de hittestress en veroorzaakt wateroverlast.
Daarom willen zij de groene kwaliteit van de stad te behouden. Groen Links wil gaan samenwerken met alle grondbezitters in deze stad, want een groene stad is een verantwoordelijkheid van ons allemaal. 

Vervoer en Verkeer

Naast het groen zijn de uitstekende lightrail-verbinding en de doorstroming van het verkeer, verreweg de meest onderscheidende economische factoren van onze stad, GroenLinks wil deze waarden niet op het spel zetten, maar koesteren en versterken. 

-advertenties-

-goede doel-