Zoetermeer Vooruit over Schaalsprong

 

Schaalsprong zoetermeer vooruit

Belangrijkste gebieden

De entree van Zoetermeer. Zoetermeer Vooruit wil een overkapping over de A12 in de vorm van een park, een kleine lunchroom en een stoeltje voor de accordeonist die nu iedere dag in de Mandelabrug zit te spelen. 

Sociale voorzieningen

Zoetermeer Vooruit is een groot voorstander van de Mobility Mentoring. Een methode waarbij eerst de stress bij de mensen wordt aangepakt en dan pas zaken als het vinden van een baan en afbetaling van schulden. 

Huisvesting

Zoetermeer Vooruit wil meer ‘zorgsamenlevingen in het klein’; een woongemeenschap met een combinatie van kwetsbare ouderen, jonge senioren, starters, licht verstandelijk beperkten, allen samen op één terrein in verschillende gebouwen met gemeenschappelijke ruimtes en met zorg voor elkaar. Ook is de partij voorstander van een wijkrestaurant in iedere wijk. 

Bereikbaarheid

De bezoekers van de Holland Outlet Mall parkeren buiten de stad en worden met elektrische pendelbusjes vervoerd naar het centrum. Dat scheelt veel files, fijnstof en parkeerproblemen. 

Duurzaamheid

Zoetermeer Vooruit wil de geluidswallen allemaal voorzien van zonnepanelen en ook hoge gebouwen aan de zonzijde voorzien van zonnepanelen. Het complete wagenpark van de gemeente wordt elektrisch. Op alle gemeentelijke daken worden zonnepanelen geplaatst. En na de succesvolle proef van nul-op-de-meter woningen wordt bijna heel Zoetermeer aangepast. 

Groen

Zoetermeer niet volbouwen en het groen dat we hebben behoorlijk onderhouden. Een beter toezicht op de afspraak ‘een boom voor een boom’ levert waarschijnlijk ook al meer zuurstof in de stad. Zoetermeer Vooruit vindt het ook belangrijk dat we droge voeten houden en dus weer stoepranden moeten maken met putten erin en niet alles asfalteren. De partij wil tuineigenaren stimuleren om tegels te vervangen door planten en niet alleen nieuwe afvalbakken uitdelen, maar ook regentonnen en compostbakken.

 

-advertenties-

-goede doel-