Lijst Hilbrand Nawijn over Schaalsprong 

Schaalsprong LHN logo

 

Belangrijkste gebieden

Als het aan de LHN ligt worden Bleizo, de DIF/DIP, de binnenstad en de entree van Zoetermeer gebieden waar Zoetermeerders trots op kunnen zijn. Ook wil LHN aandacht voor de Dorpsstraat. De partij wil de voormalig Kwik-Fit locatie aan de Vlamingsstraat verder ontwikkelen (door een aantal oude panden op te kopen) en hier appartementen te bouwen voor jong en oud. Het RandstadRail station Dorp zou verplaatst kunnen worden zodat er vanuit de Vlamingstraat een verbinding ontstaat naar het Dobbegebied.

 

Sociale voorzieningen

De LHN ziet initiatieven als de wijktuinen, Hof van Seghwaert en de ontwikkelingen rond de Stadsboerderijen enorm aanslaan. Werken in de buitenlucht; fysieke beweging, mentale ontspanning (Leisure) en sociale contacten onder het genot van frisse lucht en de natuur. Dit wil de LHN zoveel mogelijk ondersteunen. Hiermee worden inwoners gemotiveerd om actief te blijven, de vitaliteit wordt bevorderd en de eenzaamheid tegengegaan. 

Huisvesting

LHN wil graag dat Zoetermeer een seniorvriendelijke gemeente wordt. Beleidsthema’s als huisvesting, infrastructuur, mobiliteit, gezondheid & voeding, sport & beweging vragen daarom om een nieuwe kijk. Hier ziet de LHN een rol weggelegd voor een team dat samen met de gemeente een visie maakt voor preventie, zorg, welzijn en wonen. 

Vervoer en verkeer

Met de komst van station Bleizo heeft Zoetermeer straks een uniek vervoersknooppunt waar de trein, RandstadRail, bus, auto en fiets bij elkaar komen. Om jongeren aan de stad te binden wil de LHN ervoor zorgen dat het voor studenten mogelijk is met het ov vanuit Zoetermeer naar hun school gaan. 

Duurzaamheid

De LHN ziet graag duurzaamheid als thema op scholen in Zoetermeer. Aansluiten bij Green Deals ziet LHN als grote kans. 

Groen

De LHN vindt dat de ‘Green Big Five’ en overige prachtige groene gebieden nog veel te weinig aandacht krijgen. De Leisure in Zoetermeer is uniek. Dit willen zij ondersteunen.

 

-advertenties-

-goede doel-